Διεθνή
01-04-2021 | 11:51

1 στους 3 ασθενείς Covid επανέρχεται στο νοσοκομείο εντός 4 μηνών - 1 στους 4 πεθαίνει

Newsroom
Μοιράσου το
1 στους 3 ασθενείς Covid επανέρχεται στο νοσοκομείο εντός 4 μηνών - 1 στους 4 πεθαίνει
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Περίπου το ένα τρίτο που νοσηλεύτηκαν με Covid-19 επανέρχονται για περισσότερη ιατρική φροντίδα εντός 4 μηνών, και ο 1 στους 4 στο ίδιο χρονικό διάστημα χάνει την ζωή του, αναφέρει ο Guardian σε δημοσίευμα του. 

Οι έρευνες της ιατρικής κοινότητας, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, προσανατολίστηκαν προς την ανίχνευση μόνιμων οργανικών βλαβών και άλλων επιπλοκών που προκλήθηκαν από τον ιό. 

Κι ενώ ο κορονοϊός είναι γνωστό ότι πλήττει σοβαρά το αναπνευστικό σύστημα, αποδεικνύεται πως προκαλεί σημαντικές βλάβες σε άλλα όργανα, όπως η καρδιά, το συκώτι και τα νεφρά.

Οι ερευνητές στο University College London, στην εθνική στατιστική υπηρεσία, και στο University of Leicester, συνέκριναν από την μία τα ιατρικά ιστορικά περίπου 48.000 ανθρώπων που είχαν νοσηλευτεί λόγω του ιού, και πήραν εξιτήρια έως τις 31 Αυγούστου 2020, και από την άλλη, τα ιατρικά ιστορικά ομάδων ανθρώπων από τον γενικό πληθυσμό.

Τα ιστορικά χρησιμοποιήθηκαν για να εξεταστούν τα ποσοστά των εκ νέου εισαγωγών στα νοσοκομεία, των θανάτων, και των διαγνώσεων για μια σειρά ασθενειών, του αναπνευστικού, της καρδιάς, των νεφρών, του συκωτιού καθώς και μεταβολικές ασθένειες όπως ο διαβήτης.

Μετά από ένα μέσο χρόνο 140 ημερών, σχεδόν το ένα τρίτο των ασθενών Covid επανήλθαν και περίπου 1 στους 8 πέθανε, ποσοστό πολύ υψηλότερο από τις άλλες ομάδες συμμετεχόντων στην έρευνα.

«Αυτό είναι ένα ζήτημα και πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη» δήλωσε ο Δρ. Amitava Banerjee του University College London. «Αποδεικνύουμε κατηγορηματικά πως εδώ έχουμε κάτι πολύ περισσότερο από μια άκακη ασθένεια. Πρέπει να παρακολουθούμε τους ασθενείς Covid έτσι ώστε να προλαμβάνουμε από νωρίς την οργανική ανεπάρκεια».
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.