Εμβόλιο AstraZeneca: Η Ισπανία επεκτείνει τη χρήση και για τους έως 65 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμβόλιο AstraZeneca: Η Ισπανία επεκτείνει τη χρήση και για τους έως 65 ετών
«Ο ιός δεν έχει ηττηθεί. Είναι στο χέρι μας να αποφύγουμε μια νέα αύξηση και το τέταρτο κύμα του κορονοϊού» είπε η Ισπανίδα υπουργός Υγείας, Καρολίνα Νταρίας.

Τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊου στο ηλικιακό γκρουπ από 18 έως 65 ετών σκοπεύει να επεκτείνει η Ισπανία από την τρέχουσα εβδομάδα.

Όπως δήλωσε η υπουργός Υγείας της χώρας, Καρολίνα Νταρίας, μετά από συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής υγείας των περιφερειών της χώρας, η χρήση του εμβολίου θα «ανοίξει» και στα άτομα έως το 65 έτος της ζωής του, ενώ μέχρι πρότινος ήταν μέχρι τους 55χρονους, εάν αυτό εγκριθεί από την πανεθνική αρχή εμβολιασμών και εφόσον υπάρξει διαθεσιμότητα των εμβολίων της AstraZeneca.

Το ισπανικό υπουργείο Υγείας καταγράφει σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων της νόσου για το τελευταίο χρονικό διάστημα, προβλέποντας ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των μολύνσεων. «Ο ιός δεν έχει ηττηθεί. Είναι στο χέρι μας να αποφύγουμε μια νέα αύξηση και το τέταρτο κύμα του κορονοϊού» είπε η Νταρίας σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider