Αρνείται να δημοσιεύσει τα στοιχεία για τις προμήθειες εμβολίων η Βρετανία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αρνείται να δημοσιεύσει τα στοιχεία για τις προμήθειες εμβολίων η Βρετανία
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η Βρετανία δεν θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τις προμήθειες εμβολίων κατά της covid-19 για λόγους ασφαλείας, δήλωσε σήμερα η υπουργός Φυλακών Λούσι Φρέιζερ, αν και η κυβέρνηση της Σκοτίας ανακοίνωσε ότι θα το πράξει.

“Η κυβέρνηση δεν κρύβει τίποτα απολύτως, εξ όσων κατανοώ γίνεται για λόγους ασφαλείας”, επεσήμανε μιλώντας στο BBC.

Η δημοσίευση αυτών των στοιχείων ενδέχεται να οξύνει την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΕΕ και φαρμακοβιομηχανιών όπως η AstraZeneca λόγω των καθυστερήσεων στις παραδόσεις εμβολίων κατά της covid-19 στην Ένωση.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Σκοτίας ανακοίνωσε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα στοιχεία για τις προμήθειες εμβολίων κατά της covid-19, όπως δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Νίκολα Στάρτζον.

“Πιστεύω ότι θα δημοσιεύουμε τα στοιχεία προμηθειών από την επόμενη εβδομάδα, ώστε να υπάρχει διαφάνεια γύρω από το θέμα”, εξήγησε η Στάρτζον απευθυνόμενη στο σκοτσέζικο κοινοβούλιο.

Φωτογραφία: Getty / Ideal Images

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τέλος στα φθηνά μικροδέματα από τρίτες χώρες: Με «καπέλο» από αύριο οι online παραγγελίες

Το νεύμα του Μητσοτάκη στον Καραμανλή - Η «χολή» για τη συνάντηση Τσίπρα-Γκίλφοϊλ - Μπελάδες για Ανδρουλάκη

Έκτακτο επίδομα παιδιού: Όλα τα «κλειδιά» για την πληρωμή των 150 ευρώ - Γιατί θα πρέπει να αποκτήσουν ΑΦΜ τα νεογέννητα

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider