Γαλλία: 78 νεκροί μέσα σε μία ημέρα από τον κορονοϊό

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γαλλία: 78 νεκροί μέσα σε μία ημέρα από τον κορονοϊό
Σύμφωνα με Γάλλο αξιωματούχο, 5.226 ασθενείς νοσηλεύονται και 1.297 εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και έχουν διασωληνωθεί.

Αυξάνονται ραγδαία οι νεκροί στη Γαλλία από τον Covid-19 σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών.

Συγκεκριμένα, οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή 78 νέους θανάτους σε διάστημα 24 ωρών από τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 450, καταγράφοντας άνοδο 21%.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο γενικός διευθυντής Υγείας της χώρας Ζερόμ Σαλμόν επισήμανε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 12.612, από 10.995 που ήταν χθες. Πρόκειται για μια αύξηση 15% σε 24 ώρες.

Σύμφωνα με τον Γάλλο αξιωματούχο, 5.226 ασθενείς νοσηλεύονται και 1.297 εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και έχουν διασωληνωθεί, ένας αριθμός αυξημένος κατά 16% σε σύγκριση με χθες.

«Οι μισοί από τους ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών», σημείωσε ο Σαλμόν, προειδοποιώντας ότι η επιδημία πλήττει επίσης και νεότερες ηλικίες.

Ο Ζερόμ Σαλμόν είπε, επίσης, ότι σχεδόν 1.600 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία και θεωρείται ότι έχουν ιαθεί.

Ο γενικός διευθυντής Υγείας της Γαλλίας κάλεσε, για μία ακόμη φορά, τους Γάλλους να τηρούν τις οδηγίες: «Μην φύγετε το Σαββατοκύριακο» υπογράμμισε, με τον «κίνδυνο νέων επαφών» κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με αυτοκίνητο ή με τρένο ή στην περιοχή που θα μεταβείτε.

«Υπάρχει κίνδυνος να μεταφέρετε, χωρίς να το γνωρίζετε, τον ιό από τις μεγάλες πόλεις στην ύπαιθρο (...), αλλά και να βρεθείτε σε μια περιοχή όπου δεν θα υπάρχουν αναγκαστικά υγειονομικές δομές ικανές να φροντίσουν πολλούς ασθενείς» τόνισε.

Μέχρι στιγμής, έχουν διεξαχθεί 50.000 τεστ στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Lamda - Ελληνικό: «Ψηλώνει» ο Riviera Tower, διεθνές ενδιαφέρον για τα οικιστικά - Η τελευταία «φουρνιά» deals

Η πικρή αλήθεια για το μελομακάρονο

Με περιθώριο ανόδου έως 23% μπαίνει το Χρηματιστήριο της Αθήνας στο 2026

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider