Έλον Μασκ: «Οι διακοπές θα σε σκοτώσουν»

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έλον Μασκ: «Οι διακοπές θα σε σκοτώσουν»
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, δύο φορές επιχείρησε να «ξεκουραστεί» κάνοντας διακοπές και τις δύο φορές υπήρξαν προβλήματα. 

Από την πρώτη του εταιρεία, Zip2, την οποία πούλησε το 1999 για περίπου 300 εκατ. δολάρια, μέχρι την ίδρυση της Tesla το 2003, η οποία αυτή τη στιγμή εκτιμάται περί τα 57 δισ. δολάρια, ο Έλον Μασκ, είχε πολλές επιτυχίες και λίγες αποτυχίες, αλλά ελάχιστες διακοπές!

Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία «οι διακοπές θα σε σκοτώσουν» και για αυτό επιλέγει να δουλεύει ασταμάτητα, τα τελευταία 20 χρόνια.

Σύμφωνα με το CNBC, οι λόγοι που ο Έλον Μασκ διαφωνεί με τη λογική των διακοπών είναι δύο. Αρχικά, γιατί πιστεύει ότι για να επιτεύξει τους στόχους του, πρέπει να δουλεύει περισσότερες από 100 ώρες την εβδομάδα, ενώ ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει περισσότερο με την τύχη...

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, δύο φορές επιχείρησε να «ξεκουραστεί» κάνοντας διακοπές και τις δύο φορές υπήρξαν προβλήματα.

«Την πρώτη φορά που έλειψα για λίγες ημέρες, ήταν όταν έγιναν οι δύο εκρήξεις -του πυραύλου Orbital Sciences και του πυραύλου της Virgin Galactic - μέσα στην ίδια εβδομάδα. Τη δεύτερη φορά που έλειψα, έγινε η έκρηξη του δικού μου πυραύλου. Οπότε πήρα το μάθημα μου. Μην κάνεις διακοπές» είχε εξηγήσει χαρακτηρικά ο Έλον Μασκ σε παλαιότερη συνέντευξη του.

Όμως ακόμα παλαιότερα, όταν επιχείρησε να πάει ταξίδι του μέλιτος με την πρώτη του σύζυγο, αρρώστησε τόσο βαριά που παραλίγο να πεθάνει από μαλάρια. «Αυτό είναι το απόλυτο μάθημα που πήρα. Οι διακοπές θα σε σκοτώσουν» τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Το «Ρετιρέ» του Σαμαρά ξανά στις οθόνες - Ποιον ξέχασε ο Τσίπρας - Ο «μπελάς» Σγουρός

Ράλι και καχυποψία - Η τριάδα και η έκπληξη της Motor Oil - Το νέο σουβενίρ της Μυκόνου

Με Dior ο γάμος της δεκαετίας - Μεγάλη νίκη για LVMH

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider