Διεθνή
17-05-2019 | 18:59

Πέντε ρωσικές εταιρείες έδωσαν πριμ 321 εκατ. ευρώ στους μάνατζερ τους

Μοιράσου το
Πέντε ρωσικές εταιρείες έδωσαν πριμ 321 εκατ. ευρώ στους μάνατζερ τους

Η ρωσική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Forbes δημοσίευσε κατάλογο μεγάλων ρωσικών εταιρειών που δίνουν τα πιο υψηλά πριμ στα ανώτατα διευθυντικά τους στελέχη.

Έναν κατάλογο με τις μεγάλες ρωσικές εταιρείες που δίνουν τα πιο υψηλά πριμ στα ανώτατα διευθυντικά τους στελέχη δημοσίευσε η ρωσική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Forbes.

Σύμφωνα με το Forbes, για να καταλήξουν ποιες εταιρείες θα βρουν μια θέση στον κατάλογο οι συντάκτες ανέλυσαν τους ετήσιους προϋπολογισμούς 100 ρωσικών εταιρειών με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση το 2018.

Κατά τον υπολογισμό ελήφθησαν υπ όψιν, ο μισθός, τα μπόνους, τα πριμ που δεν ρευστοποιήθηκαν αλλά τα οποία προέρχονται από το επίπεδο κεφαλαιοποίησης, και τα μερίσματα από μετοχές της εταιρείας τις οποίες κατείχαν.

Την πρώτη θέση στα πριμ κατέλαβε η εταιρεία Normnikel, ενώ ακολουθούν η μεγαλύτερη ρωσική κρατική τράπεζα Sberbank και ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός της Gazprom.

Μάλιστα, αναφέρεται πως οι 25 πρώτες εταιρείες στον κατάλογο κατέβαλαν πριμ 54,5 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (755 εκατομμύριων ευρώ).

Τα πριμ στις κορυφαίες πέντε ρωσικές εταιρείες είναι κατά σειρά τα εξής:

Ο μεγαλύτερος παραγωγός παλλάδιου στον κόσμο και μια από τους μεγαλύτερους παραγωγούς νίκελ, πλατίνας και χαλκού, η Nornikel έδωσε 6,8 δισ. ρούβλια, δηλαδή 94 εκατ. ευρώ σε 23 ανώτατα διευθυντικά στελέχη.

Η ρωσική τράπεζα Sberbank έδωσε 4,4 δισ. ρούβλια, δηλαδή 61 εκατ. ευρώ σε 18 ανώτατα διευθυντικά στελέχη.

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες φυσικού αερίου του κόσμου, η Gazprom έδωσε 4,3 δισ. ρούβλια, δηλαδή 60 εκατ. ευρώ σε 17 ανώτατα διευθυντικά στελέχη.

Ο ρωσικός κολοσσός πετρελαίου Rosneft έδωσε περισσότερα από 4 δισ. ρούβλια, δηλαδή 55,5 εκατ. ευρώ σε 17 ανώτατα διευθυντικά στελέχη.

Η ρωσική τράπεζα BTV έδωσε 3,7 δισ. ρούβλια, δηλαδή 51,2 εκατ. ευρώ σε 24 ανώτατα διευθυντικά στελέχη.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.