Sony και Honda παρουσίασαν το πρώτο τους κοινό ηλεκτρικό μοντέλο

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sony και Honda παρουσίασαν το πρώτο τους κοινό ηλεκτρικό μοντέλο
Afeela prototype
H Sony Honda Mobility παρουσίασε στην έκθεση CES του Λας Βέγκας ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό sedan, από το οποίο θα προκύψει το 2025 το μοντέλο παραγωγής.

Η είσοδος της Sony στο χώρο του αυτοκινήτου γίνεται πραγματικότητα, μέσα από τη συνεργασία της με την Honda. Η κοινή εταιρεία που ονομάζεται Sony Honda Mobility παρουσίασε στην έκθεση ηλεκτρονικών ειδών CES του Λας Βέγκας το πρώτο concept car της μάρκας AFEELA. Το όνομα προέρχεται από τη λέξη «Feel» που σημαίνει «νιώθω» στα ελληνικά και αντιπροσωπεύει την εμπειρία μετακίνησης που Sony και Honda θέλουν να προσφέρουν στους πελάτες τους.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της Sony Honda Mobility, Γιασουχίντε Μιζούνο, στόχος της εταιρείας είναι να συνδυάσει τις τεχνολογίες αιχμής με το πάθος για δημουργικότητα. Το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στη CES είναι ένα μεγάλο sedan με coupe σιλουέτα, μήκους 4,9 μέτρων. Οι προ-παραγγελίες για το αυτοκίνητο παραγωγής θα μπορούν να γίνουν από το πρώτο εξάμηνο του 2025, ενώ οι παραδόσεις θα αρχίσουν την άνοιξη του 2026, πρώτα στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Afeela prototype

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο διαθέτει κίνηση σε όλους τους τροχούς, κάτι που σημαίνει ότι φέρει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η μάσκα που η νέα μάρκα ονομάζει «Media bar», καθώς μέσω αυτής θα μεταδίδονται μηνύματα προς τους πεζούς αλλά και οδηγούς άλλων οχημάτων. Το concept car εφοδιάζεται με 45 κάμερες και αισθητήρες εξωτερικά και εσωτερικά, παρέχοντας δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3.

Στο εσωτερικό του υπάρχουν 5 θέσεις και πλούσιοι χώροι χάρη στο μεταξόνιο των 3 μέτρων. Το πλήρως ψηφιακό ταμπλό αποτελείται από τέσσερις οθόνες: δύο για την εικόνα από τις καμέρες που αντικαθιστούν τους εξωτερικούς καθρέπτες και άλλες δύο για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων. Το τιμόνι είναι αεροπορικού τύπου, όπως είδαμε πρόσφατα και από την Tesla. Στον τομέα των τεχνολογιών ψυχαγωγίας, υπηρεσιών κινητικότητας και υποβοήθησης του οδηγού, Sony και Honda συνεργάζονται με τις Epic Games και Qualcomm Technologies.

Afeela prototype

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider