Σε αναζήτηση προσήμου οι ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αναζήτηση προσήμου οι ευρωαγορές

Σε αναζήτηση προσήμου βρίσκονται οι ευρωαγορές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί μπροστά στις τελευταίες νομισματικές εξελίξεις και τις τραπεζικές μετοχές να υφίστανται την μεγαλύτερη πίεση.

Ειδικότερα αυτή την ώρα ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο κατά 0,14% στις 6.209,79 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες κατά 0,15% στις 9.876,88 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,02% στις 4.441,82 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση κατά 0,38% στις 339,39 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Banca Popolare di Milano εμφανίζει απώλειες 3,2% μετά τις απαιτήσεις της ΕΚΤ για την άντληση πρόσθετων κεφαλαίων.

Σταθεροποιητικά κινείται και η τιμή του πετρελαίου, με τα συμβόλαια WTI υποχωρούν οριακά κατά 0,35% στα 40,06 δολάρια και τα συμβόλαια Brent κατά 0,48% στα 41,34 δολάρια.

Στα οικονομικά νέα της Ευρώπης, ο επικεφαλής τη Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, απεύθυνε προειδοποίηση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, διαμηνύοντας πως η νομισματική πολιτική από μόνη της, δεν μπορεί να στηρίξει την οικονομία και πως οι κυβερνήσεις πρέπει να υλοποιήσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Εν τω μεταξύ, η προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της Ε.Ε. Και της Τουρκίας συνεχίζεται σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider