Υποχωρούν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Υποχωρούν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Οι traders προετοιμάζονται για την τελευταία έκθεση για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Τελευταία ενημέρωση 17:32

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, με τους traders να προετοιμάζονται για την αυριανή έκθεση για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ. Τα δεδομένα του ΔΤΚ θα επηρεάσουν τον τρόπο που η Fed θα κινηθεί όσον αφορά τα επιτόκια στην τελευταία διήμερη συνεδρίαση της χρονιάς, στις 17-18 Δεκεμβρίου.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,37% στις 519,29 μονάδες. Οι μετοχές του κλάδου βασικών πόρων ηγούνται των απωλειών, υποχωρώντας περίπου 1%, με τους επενδυτές να αντιδρούν στα νέα πως οι εισαγωγές στην Κίνα υποχώρησαν 3,9%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2023. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση των εισαγωγών κατά 0,3%. Ο Eurostoxx 50 διολισθαίνει 0,16% στις 4.977 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,08% στις 20.362 μονάδες, ενώ στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 υποχωρεί 0,77% στις 8.287 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,90% στις 7.412 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει πτώση 0,06% στις 34.538 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 αποδυναμώνεται 0,22% στις 11.984 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της TeamViewer υποχωρεί άνω του 6%, μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της εταιρείας 1E από την Carlyle Group Inc., έναντι 720 εκατ. δολαρίων. Η εξαγορά -η μεγαλύτερη που πραγματοποίησε ποτέ η γερμανική εταιρεία παραγωγής λογισμικού απομακρυσμένης εργασίας- αναμένεται να κλείσει στις αρχές του 2025 αφού λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών και αναμένεται να αυξήσει το αποτύπωμά της στη Βόρεια Αμερική. Οι πελάτες της 1E στις ΗΠΑ περιλαμβάνουν την HP και τη Nike. Ταυτόχρονα, βουτιά 13% σημειώνει και η μετοχή της βρετανικής Ashtead.

Μεικτή εικόνα στην Κίνα - Άνοδος στην Ν. Κορέα

Μεικτή ήταν η εικόνα στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού την Τρίτη, με τους επενδυτές να παρακολουθούν από τη μία τις απώλειες που σημείωσαν χθες οι δείκτες στην Wall Street, βάζοντας φρένο στο σερί κερδοφορίας της προηγούμενης εβδομάδας και από την άλλη την προσπάθεια του Πεκίνου να στηρίξει την οικονομία και να τονώσει την εγχώρια κατανάλωση.

Ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,73%, «ψαλιδίζοντας» τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα, κλείνοντας στις 3.995,64 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,5% στις 20.311, 28 μονάδες. Ο Shanghai σημείωσε κέρδη κατά 0,6% στις 3.423 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 2,43% και ηγήθηκε των κερδών στην περιοχή, κλείνοντας στις 2.417,84 μονάδες και σημειώνοντας την καλύτερη μέρα της σε σχεδόν τρεις μήνες.

Εν τω μεταξύ, ο Kosdaq μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 5,52% στις 661,59 μονάδες, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να παρακολουθούν την πολιτική κατάσταση της χώρας.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Lee Jae Myung, δήλωσε ότι το κόμμα του θα εγκρίνει ένα νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό για το επόμενο έτος μέσω μιας συνόδου ολομέλειας αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε 0,36% χαμηλότερα για να τερματίσει στις 8.393, αφού η Reserve Bank of Australia διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 4,35% για 10η συνεχή φορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider