Crypto: Η κυβέρνηση Μπάιντεν ετοιμάζεται για καταστολή; - Ποια μέτρα προωθούνται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Crypto: Η κυβέρνηση Μπάιντεν ετοιμάζεται για καταστολή; - Ποια μέτρα προωθούνται
Εν μέσω της τεράστιας ανόδου, η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει μια νέα ρύθμιση που θα εισάγει μια σειρά νέων κανόνων που σχετίζονται με το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα.

Καθώς οι τιμές του bitcoin και των κρυπτονομισμάτων αυξάνονται παντού, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει την καταστολή των crypto, σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes.

Η τιμή του bitcoin αυξήθηκε κατά 20% τον τελευταίο μήνα, προσθέτοντας πάνω από 10.000 δολάρια. Η τιμή των ethereum, cardano, BNB, XRP, solana και dogecoin ακολούθησαν υψηλότερα το bitcoin, βοηθώντας τη αγορά κρυπτονομισμάτων να εκτοξευτεί σε πάνω από 2,3 τρισ. δολάρια.

Εν μέσω της τεράστιας ανόδου, η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει μια νέα ρύθμιση που θα εισάγει μια σειρά νέων κανόνων που σχετίζονται με το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα.

Το εκτελεστικό διάταγμα, το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση, ορίζει πως οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα κάνουν συστάσεις για το bitcoin και τα άλλα crypto για ζητήματα όπως τους «χρηματοοικονομικούς κανονισμούς, την οικονομική καινοτομία και την εθνική ασφάλεια», ανέφεραν στο Bloomberg πηγές του Λευκού Οίκου, οι οποίοι πρόσθεσαν ότι ένας «Τσάρος των κρυπτονομισμάτων» θα διοριστεί για συντονισμό των εργασιών των υπηρεσιών.

Τους τελευταίους μήνες, αυξήθηκε η πίεση από τις αρχές στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο να περιορίσουν την αγορά bitcoin και κρυπτονομισμάτων που αυξήθηκε κατά σχεδόν 2 τρισ. δολάρια μόνο φέτος και βρέθηκε στο επίκεντρο του εθνικού ενδιαφέροντος για τη εμπλοκή του στην υπόθεση του ransomware στην Colonial Pipeline.

Το καλοκαίρι, η κοινότητα των crypto ξεσηκώθηκε ενάντια στην πίεση του Υπουργείου Οικονομικών για τις νέες απαιτήσεις για φορολογικές δηλώσεις σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, ως μέρος του πακέτου υποδομής του προέδρου Τζο Μπάιντεν πολλών τρισ. δολαρίων.

Η υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο για stablecoins, κρυπτονομίσματα που συνδέονται με πραγματικά νομίσματα ή περιουσιακά στοιχεία του πραγματικού κόσμου, ενώ η γερουσιαστής με επιρροή Ελίζαμπεθ Γουόρεν κάλεσε τις αρχές να επιταχύνουν την επανεξέταση του αντίκτυπου των κρυπτονομισμάτων στη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider