Ξένα Χρηματιστήρια
12-08-2021 | 23:12

Wall Street: Τρίτη μέρα συνεχόμενων ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500

Newsroom
Μοιράσου το
Wall Street: Τρίτη μέρα συνεχόμενων ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου, «παλεύοντας» με τη νευρικότητα για την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και έχοντας ως βασικό θέμα προσοχής τις εξελίξεις για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τα επιδόματα ανεργίας και τον δείκτη τιμών παραγωγού προβλημάτισαν τους επενδυτές για το χρονικό διάστημα που η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) θα προχωρήσει σε αλλαγή των υποστηρικτικών μέτρων για την οικονομία, ενώ συνεχίζεται η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κέρδισε 0,04% ή 14,88 μονάδες στις 35.499 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,27% ή 11,90 μονάδες στις 4.459 μονάδες.

Ο Nasdaq ανέβηκε 0,35% ή 51,1 μονάδες στις 14.816 μονάδες.

Σημειώνεται πως τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 κατέγραψαν την τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση με κλείσιμο σε ιστορικά υψηλά

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η Facebook ανακοίνωσε πως θα καθυστερήσει την επιστροφή των εργαζομένων της στις ΗΠΑ και σε ορισμένες άλλες χώρες στο γραφείο μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, λόγω των ανησυχιών που προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού.

Σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της Facebook αναφέρει πως «λόγω των τελευταίων υγειονομικών δεδομένων που δείχνουν την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού με τη μετάλλαξη Δέλτα, οι ομάδες μας στις ΗΠΑ δεν θα χρειάζεται να επιστρέψουν στο γραφείο μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. Αναμένουμε πως το ίδιο θα ισχύσει και για κάποιες άλλες χώρες, εκτός ΗΠΑ. 

Πετρέλαιο και χρυσός

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσε την Πέμπτη η τιμή του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό», ωστόσο, να είνα κοντά στο να κλείσει αύριο την εβδομάδα με κέρδη άνω του 1%.

Σημειώνεται πως η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA) ανέφερε σε έκθεση της που δημοσιεύτηκε νωρίτερα την Πέμπτη ότι οι νέοι περιορισμοί από τα κράτη της Ασίας με στόχο την ανάσχεση του κορονοϊού θα επηρεάσουν τη ζήτηση για το πετρέλαιο στο β' εξάμηνο του 2021.

Η τιμή του χρυσού έκλεισε ελαφρώς χαμηλότερα την Πέμπτη, ισορροπώντας μετά από την ραγδαία άνοδο 1% χθες. Οι τιμές βραχυπρόθεσμα «εξαρτώνται από την δύναμη της οικονομίας των ΗΠΑ», δήλωσε ο Τσιντάν Καρνάνι της Insignia στο Marketwatch.

Μάκρο

Εντός των προβλέψεων των αναλυτών κινήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, κατεγράφησαν 375.000 νέες αιτήσεις από 387.000 την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν 375.000 νέες αιτήσεις.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν σε 2,86 εκατ. από 2,98 εκατ. την περασμένη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 2,9 εκατ. αιτήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Αύξηση 1% στις τιμές παραγωγού για τον Ιούλιο