Μαγιορκίνης: Αποτελεσματικό και μετά από 6 μήνες το εμβόλιο της Pfizer

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαγιορκίνης: Αποτελεσματικό και μετά από 6 μήνες το εμβόλιο της Pfizer
Οι κλινικές δοκιμές αποτελούν τις πιο αξιόπιστες πηγές που έχουμε για να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών παρεμβάσεων.

Θέση για τις μελέτες παρατήρησης που μιλούν για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, διαχωρίζοντας τες ταυτόχρονα από τις κλινικές μελέτες, πήρε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, μέσω ανάρτησης του στο Facebook, τονίζοντας την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer ακόμα και 6 μήνες μετά από την χορήγηση του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. καθηγητή αναφέρει:

«Οι κλινικές δοκιμές αποτελούν τις πιο αξιόπιστες πηγές που έχουμε για να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών παρεμβάσεων. Πρόσφατα βλέπουμε μελέτες παρατήρησης για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, οι οποίες ωστόσο είναι ευάλωτες και θέλουν προσοχή στην ερμηνεία τους. Με απλά λόγια πρώτα εμπιστευόμαστε τις κλινικές μελέτες και οι μελέτες παρατήρησης λειτουργούν συμπληρωματικά. Η πρόσφατη, λοιπόν, ανανεωμένη κλινική μελέτη της αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer με δεδομένα εξαμήνου δείχνει χωρίς ΚΑΜΙΑ αμφιβολία (διότι είναι διπλά τυφλή τυχαιοποιημένη) ότι μετά από 6 μήνες τα εμβόλια παραμένουν εξαιρετικά αποτελεσματικά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider