Self tests: Συνεχίζεται η διάθεσή τους από τα φαρμακεία της Αχαΐας - Αύριο οι αποφάσεις για την Αττική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Self tests: Συνεχίζεται η διάθεσή τους από τα φαρμακεία της Αχαΐας - Αύριο οι αποφάσεις για την Αττική
Σύμφωνα με τον ΠΦΣ,  ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαϊας θα συνεχίσει να διανέμει τελικά τα δωρεάν self tests στους πολίτες, ενώ αύριο θα συνεδριάσει σχετικά και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να συνεχιστεί τελικά η δωρεάν διάθεση των self tests από τα φαρμακεία όλης της χώρας για το επόμενο δίμηνο.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αποφάσισε χθες να συνεχίσει τη χορήγηση των αυτοδιαγνωστικών τεστ για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, με την προϋπόθεση ότι αυτή θα γίνει εφάπαξ, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των φαρμακείων.

Εξαίρεση αποτελούσαν οι φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Αχαΐας, οι οποίοι είχαν ανακοινώσει την απόφασή τους να διακόψουν τη χορήγησή τους, μετά τη λήξη της παράτασης στις 19 Ιουνίου και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, αντίστοιχα.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας προτίθεται να συνεχίσει να διανέμει τελικά τα δωρεάν self tests στους πολίτες, ενώ αύριο Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει σχετικά και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ).

Υπενθυμίζεται ότι τη διακοπή της δωρεάν χορήγησης των self tests από τα φαρμακεία των μελών του μετά τη λήξη της παράτασης, είχε ανακοινώσει προ ημερών το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΣΑ , εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης, τόσο όσον αφορά στη συνεργασία για τα self tests, όσο και σχετικά με τα θεσμικά ζητήματα του κλάδου.

Προς αυτήν την κατεύθυνση είχε κινηθεί νωρίτερα και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, ο οποίος αποφάσισε να συνεχιστεί η διάθεσή τους μέχρι εξαντλήσεως τυχόν αποθεμάτων.

Εντούτοις, σε συνάντηση που ακολούθησε μεταξύ μελών του ΔΣ του ΠΦΣ, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και του υφυπουργού παρά τω προθυπουργώ Άκη Σκέρσου, κατατέθηκε από τον ΠΦΣ υπόμνημα με τα θεσμικά ζητήματα του κλάδου και συμφωνήθηκε δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την επίλυση τους.

Η απόφαση του ΦΣΑ αναμένεται αύριο, σε κάθε περίπτωση όμως, η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμο το εναλλακτικό σχέδιο, εντάσσοντας στο δίκτυο διάθεσης και τα σούπερ μάρκετ.

Σημειώνεται ότι οι ομάδες στις οποίες θα διατίθενται δωρεάν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες περιλαμβάνουν τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους εργαζόμενους στην εστίαση και στον τουρισμό και τους νέους 18-30 ετών, με εξαίρεση από τις ομάδες αυτές όσων είναι εμβολιασμένοι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εισήγηση ειδικών: Αίρεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας - Τι αποφάσισαν για μάσκες, self tests, εστίαση

Φαρμακοποιοί: Ναι στην εφάπαξ διάθεση των self tests για το επόμενο δίμηνο

Πελώνη: Παράταση στα δωρεάν self test –Άμεσα οι αποφάσεις για μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

gazzetta
gazzetta reader insider insider