Υγεία
22-06-2021 | 16:57

Φαρμακοποιοί: Ναι στην εφάπαξ διάθεση των self tests για το επόμενο δίμηνο

Newsroom
Μοιράσου το
Φαρμακοποιοί: Ναι στην εφάπαξ διάθεση των self tests για το επόμενο δίμηνο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Θετική ήταν η απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), αναφορικά με τη συνέχιση της διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία. 

Κατά τη σημερινή συνεδρίασή του και μετά από αίτημα του υπουργείου Υγείας, οι φαρμακοποιού αποδέχτηκαν την πρόταση, με την προϋπόθεση η χορήγηση των 8 τεμαχίων να γίνει  εφάπαξ, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των φαρμακείων.

Μένει να διευκρινιστεί εάν εμμένουν στην απόφασή τους να μην συνεχίσουν τη διάθεση των self tests οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Αχαΐας. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμο το  εναλλακτικό σχέδιο, εντάσσοντας στο δίκτυο διάθεσης και τα σούπερ μάρκετ, στις εν λόγω περιοχές.

Οι ομάδες στις οποίες θα διατίθενται δωρεάν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες περιλαμβάνουν τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους εργαζομένους στην εστίαση και στον τουρισμό και τους νέους 18-30 ετών, με εξαίρεση από τις ομάδες αυτές αυτών που είναι εμβολιασμένοι.

"Με γνώμονα την εξυπηρέτηση του κοινού και με κοινωνική ευαισθησία το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. με ψήφους 11 υπερ , 3 κατά και 1 λευκό , αποφάσισε τη συνέχιση της δωρεάν διάθεσης των  Self  Tests από τα φαρμακεία για τους επόμενους δύο μήνες (7ο και 8ο )", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

 «Το αίσθημα ευθύνης για την προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας και η κοινωνική μας ευαισθησία για την προστασία των πολιτών δεν μας επιτρέπουν άλλες σκέψεις.  Ως φαρμακοποιοί στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στηρίζουμε την προστασία τους από τον κορονοϊό», δήλωσε ο Πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Απόστολος Βαλτάς.   

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποιοι θα δικαιούνται δωρεάν self test για το επόμενο δίμηνο – Στο «παιχνίδι» τα σούπερ μάρκετ

Πελώνη: Παράταση στα δωρεάν self test –Άμεσα οι αποφάσεις για μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Πελώνη: Παράταση στα δωρεάν self test –Άμεσα οι αποφάσεις για μάσκες σε εξωτερικούς χώρους