Έρχονται νέες ξενοδοχειακές αφίξεις εντός κι εκτός Αττικής

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται νέες ξενοδοχειακές αφίξεις εντός κι εκτός Αττικής
Σε πείσμα της πανδημίας, επενδυτικά πρότζεκτ πολλών εκατομμυρίων βρίσκονται στην τελική ευθεία υποσχόμενα να αλλάξουν την εικόνα της τουριστικής Ελλάδας.

Μπορεί η υγειονομική κρίση να τράβηξε «φρένο» στην τουριστική δραστηριότητα παγκοσμίως και να ανέβαλε αρχικά τα σχετικά επενδυτικά σχέδια, η πίστη όμως στο ελληνικό τουριστικό προϊόν δείχνει να μην έχει καμφθεί, με τις ξενοδοχειακές επενδύσεις που προγραμματίζονταν πριν την πανδημία να συνεχίζονται αλλά και νέες να μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης.

Σε πείσμα της πανδημίας, επενδυτικά πρότζεκτ πολλών εκατομμυρίων ξεκινούν ενώ άλλα βρίσκονται ήδη στην τελική ευθεία υποσχόμενα να αλλάξουν την εικόνα της τουριστικής Ελλάδας.

Ψήφο εμπιστοσύνης στις τουριστικές προοπτικές της χώρας δίνουν μάλιστα μερικά από τα κορυφαία funds παγκοσμίως, τα οποία μέσα από τις υψηλής ποιότητας και παρεχόμενων υπηρεσιών μονάδες που σχεδιάζουν, τείνουν να αποτελέσουν πρεσβευτές των επενδυτικών ευκαιριών της χώρας.

Αλλάζει όψη η πρωτεύουσα

ελληνικό

Πέρα από τις επενδύσεις στην Αττική Ριβιέρα, οι οποίες θα αλλάξουν την όψη αλλά και την «τουριστική ταυτότητα» της Αθήνας, προσθέτοντας πόντους πολυτέλειας στο παράκτιο μέτωπο που εκτείνεται από τον Πειραιά μέχρι και το Σούνιο, πολλές είναι και οι νέες αφίξεις στο κέντρο της πόλης.

Να θυμίσουμε ότι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα θα περιλαμβάνονται τα επόμενα χρόνια το εμβληματικό τουριστικό έργο του Ελληνικού με τις βίλες μπροστά στη θάλασσα αλλά και τον πύργο, το πρώτο Integrated Casino Resort που αναπτύσσεται από τη Mohegan International και τον όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ καθώς και η πεντάστερη μονάδα Αστέρια Γλυφάδας. Πέρα από τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα βέβαια, σημαντικά είναι και τα έργα που προωθούνται σε επίπεδο υποδομών, όπως η επέκταση της προβλήτας κρουαζιέρας του ΟΛΠ, τα έργα υποδομών στο Ελληνικό, που θα ξεκινήσουν να δημοπρατούνται το επόμενο διάστημα αλλά και η νέα μαρίνα Βουλιαγμένης.

Στην περίπτωση του Κέντρου τώρα, και συγκεκριμένα στην ανανεωμένη πλατεία Ομονοίας αναμένεται να ανοίξει εντός του τρέχοντος έτους το νέο Moxy στο Σαρόγλειο Μέγαρο (Σταδίου 65). Το urban ξενοδοχείο του ομίλου Marriott, δυναμικότητας 200 δωματίων υλοποιείται από την Prodea – Dimand μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η επένδυση είναι ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Την 1η Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του και το παλιό La Mirage, επί της πλατείας Ομονοίας, υπό την επωνυμία Lighthouse Athens, μετά από την ριζική ανακαίνιση που πραγματοποίησε ο όμιλος της Brown Hotels, ο οποίος διατηρεί ακόμα δύο ακόμα ξενοδοχεία στην περιοχή (το Brown Acropol, δυναμικότητάς 165 δωματίων και το Dave Red Athens, δυναμικότητας 87 δωματίων, θα έιναι δυναμικότητας 208 δωματίων.

Η Brown Hotels μάλιστα σε συνεργασία με την ισραηλινών συμφερόντων Ficus Investments, δρομολογεί για το φετινό καλοκαίρι και το άνοιγμα του ξενοδοχείου, 82 Evripidou Hotel. Πρόκειται για ένα boutique ξενοδοχείο στην ομώνυμη οδό του κέντρου, δυναμικότητας άνω των 60 δωματίων.

To φθινόπωρο του τρέχοντος έτους εκτιμάται ότι θα ανοίξει και το νέο πεντάστερο boutique Xenodoxeio Milos, το νέο κατάλυμα που αναπτύσσει η Intrakat του ομίλου Κόκκαλη. Το νεοκλασσικό κτήριο πίσω από την παλιά βουλή (Κολοκοτρώνη 3-5) το οποίο έχει μισθωθεί από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, ήδη από το 2017 με διάρκεια παραχώρησης τα 30 έτη, θα είναι δυναμικότητας 43 δωματίων, και την διαχείρισή του θα αναλάβει η Epoque Collection.

Για τον επόμενο χρόνο αναμένεται και το άνοιγμα του ιστορικού Esperia, υπό την επωνυμία NYX Athens by Leonardo. Το νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων επί της Σταδίου έχει αναλάβει η ισραηλινών συμφερόντων Fattal μετά από σχετικό διαγωνισμό του ΕΦΚΑ. Η Fattal μάλιστα ετοιμάζει ένα ακόμα πεντάστερο ξενοδοχείο στην συμπρωτεύουσα, ονόματι «NΥΧ Thessaloniki», το οποίο εκτιμάται ότι θα κάνει εγκαίνια του χρόνου.

Την ίδια στιγμή νέα όψη φιλοδοξεί να αποκτήσει και το περίφημο Hilton, μετά από την ανακαίνιση που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα. Με βάση το σχέδιο της ανακαίνισης ύψους 50 εκατ. ευρώ, τα υφιστάμενα 506 δωμάτια και σουίτες θα μετατραπούν σε 239 υψηλών προδιαγραφών δωμάτια αλλά και σε 126 πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες, ενώ εντός του ξενοδοχείου θα δημιουργηθεί κι ένα νέο ιδιωτικό club με εστιατόρια διακεκριμένων brands καθώς κι ένα club υγείας και ευεξίας με εγκαταστάσεις γυμναστηρίου, spa και πισίνας. Στόχος είναι το Hilton Athens να μετατραπεί σε έναν εμβληματικό προορισμό μεικτής χρήσης, κατά τα πρότυπα του εξωτερικού.

Νέες μονάδες κι εκτός Αττικής

Οι επενδύσεις ωστόσο δεν σταματούν στην Αττική. Στην περίπτωση της Πελοποννήσου για παράδειγμα , νέες επενδύσεις για την αναβάθμιση του Costa Navarino δρομολογεί η Temes. Συγκεκριμένα η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει στο Navarino Bay ένα υπόσκαφο, υπερπολυτελές resort, δυναμικότητας 99 σουιτών βιλών σε ένα παραθαλάσσιο μέτωπο δύο χιλιομέτρων καθώς κι ένα ακόμα resort δυναμικότητας 200 δωματίων, σουίτες και μπάνγκαλοου, στο Navarino Waterfront. Τέλος, δύο νέα γήπεδα γκολφ 18 οπών, σε έκταση 1.500 στρεμμάτων αναπτύσσονται και στο Navarino Hills.

Στην άλλη άκρη της χώρας, τις πύλες του άνοιξε πρόσφατα και το εμβληματικό Porto Carras Grand Resort, μέλος του ομίλου Belterra Investments, το οποίο απέκτησε πέρυσι ο Ιβ. Σαββίδης από την οικογένεια Στέγγου. Πέρα από την πρόσφατη ανακαίνιση των εσωτερικών αλλά και των εξωτερικών χώρων του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, η νέα διοίκηση στοχεύει στην πλήρη ανάπλαση του θέρετρου στο μέλλον με στόχο να καταστεί κορυφαίος πολυτελής παραθεριστικός προορισμό της Μεσογείου, επτά αστέρων. Ο όμιλος μάλιστα ο οποίος ελέγχει και το Μακεδονία Palace στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται να αναζητά και νέες επενδυτικές ευκαιρίες επί ελληνικού εδάφους, βολιδοσκοπώντας σύμφωνα με πληροφορίες τόσο την αγορά της Κρήτης όσο και αυτή της Ρόδου και τη Κω.

Επενδύσεις πραγματοποιούνται και στα ελληνικά νησιά όπου πολλές νέες μονάδες ετοιμάζονται να κάνουν την εμφάνισή τους φέτος. Στην Μύκονο για παράδειγμα ανοίγει φέτος το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο Kalesma Mykonos, σε έκταση 18 στρεμμάτων στον Ορνό. To δυναμικότητας 25 σουιτών και δύο βιλών κατάλυμα αποτελεί επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ. Το άνοιγμά του στο νησί των ανέμων δρομολογεί και το Destino Pacha Mykonos, του γνωστού ισπανικού ομίλου που έχει συνδέσει την όνομά του με την Ίμπιζα. Το ξενοδοχείο θα ανοίξει μετά από ανακαίνιση της μονάδας Oniro Mykonos – A Shanti Collection Resort, στον Άγιο Στέφανο Μυκόνου την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου K-Studio.

Νέες αφίξεις δρομολογούνται και στην Κρήτη, όπως οι δύο νέες μονάδες που σχεδιάζει στο Ηράκλειο η MS White Hospitality, το Elounda Hills της Mirum, ύψους άνω των 600 εκατ. ευρώ, που έχει υπαχθεί στο καθεστώς των fast track στρατηγικών επενδύσεων, αλλά και το νέο πεντάστερο Minos Ambassador στο Ρέθυμνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider