Στην Κύρια Αγορά του ΧΑ στρέφει το βλέμμα της η Performance - Τι θα προτείνει στους μετόχους της

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Κύρια Αγορά του ΧΑ στρέφει το βλέμμα της η Performance - Τι θα προτείνει στους μετόχους της
Αύξηση Μετοχικού Kεφαλαίου και ενδεχόμενη μεταφορά από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών εξετάζει η εταιρεία.

Την ώρα που το Ταμείο Ανάκαμψης και τα ψηφιακά έργα αξίας 4,6 δισ. ευρώ που περιλαμβάνει, ωθεί την αγορά ΤΠΕ της χώρας σε ανακατατάξεις και ζυμώσεις, ακόμα μια εταιρεία του κλάδου, ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα. Ο λόγος για την Performance Technologies η οποία προωθεί Αύξηση Μετοχικού Kεφαλαίου και διερευνά το ενδεχόμενο μεταφοράς της από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το σχέδιο αποφάσεων της τακτικής γενικής συνέλευσης, οι μέτοχοι της εταιρείας θα κληθούν κατά την Γενική Συνέλευση της Πέμπτης, να εξουσιοδοτήσουν το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την άντληση κεφαλαίων ύψους 5 εκατ. ευρώ. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα γίνει με καταβολή μετρητών μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης και έκδοσης νέων μετοχών και στόχος είναι τα 5 εκατ. ευρώ να δοθούν σε έως και 150 επενδυτές.

Για την επίτευξη της άντλησης μάλιστα όπως διευκρινίζεται στο σχέδιο αποφάσεων, προτείνεται να παρασχεθεί εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο με ισχύ μέχρι 5 έτη, για να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που περιλαμβάνουν ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, την επιλογή χρηματοοικονομικού συμβούλου ειδικά για τον σκοπό της άντλησης. Ο σύμβουλος θα αναλάβει την παρουσίαση της εταιρείας σε περιορισμένο αριθμό ενδιαφερομένων υποψήφιων ιδιωτών επενδυτών, τον καθορισμό εύρους τιμής διάθεσης των μετοχών και του αριθμού νέων μετοχών που θα διατεθούν, και γενικώς θα ενεργεί κατά την κρίση του, ώστε να εξασφαλίσει τους καλύτερους δυνατούς όρους για την επιτυχή άντληση κεφαλαίων.

Σε δεύτερη φάση μάλιστα και στα πλαίσια της άντλησης, η εταιρεία θα διερευνήσει και το ενδεχόμενο μετάταξης της στην Κύρια Αγορά του ΧΑ. Το σχέδιο θα προχωρήσει εφόσον κριθεί συμφέρον για την Performance και τους μετόχους ενώ οι απαιτούμενες ενέργειες και τα χρονοδιάγραμματα για την ομαλή και επιτυχή μετάταξη στην οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά θα προταθούν σε επόμενη Γενική Συνέλευση.

Όσο για τα νέα κεφάλαια που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν αφενός για την αύξηση του κεφαλαίου κίνησης και ρευστότητας κι αφετέρου θα διευκολύνουν στοχευμένες εξαγορές εταιρειών που προσφέρουν συμπληρωματικότητα ή/και συνέργειες με την Performance. Στόχος άλλωστε, όπως διευκρινίζεται είναι να συνεχιστεί ο ρυθμός ανάπτυξης εργασιών και κερδοφορίας για τα επόμενα χρόνια, καθώς υπάρχουν οι κατάλληλες ευκαιρίες και έντονη ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες όπως αυτά που προσφέρει η Performance.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία από το 2008 όπου και εισήχθη στην Εναλλακτική Αγορά μέχρι και σήμερα, δεν έχει αντλήσει κεφάλαια. Το 2020 δε, αύξησε κατά 20,9% τον κύκλο εργασιών της, στα περίπου 31,3 εκατ. ευρώ από 25,9 εκατ. το 2019, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 38,5% φτάνοντας περίπου τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Συμπληρωματικά με την ΑΜΚ, οι μέτοχοι της εταιρείας θα κληθούν να αποφασίσουν και την διάσπαση των μετοχών (split) στα τρία, με αποτέλεσμα την αντικατάσταση μιας σημερινής μετοχής με τρεις καινούργιες με ταυτόχρονη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από 0,3 ευρώ σε 0,1 ευρώ. Στόχος του τριπλασιασμού του αριθμού των μετοχών μέσω split 3:1 σε συνδυασμό με την ανάλογη μείωση της τιμής κάθε μετοχής, είναι να αυξηθεί η εμπορευσιμότητα της μετοχής αφού «θα παρέχει μεγαλύτερη ευκολία απόκτησης μετοχών από ενδιαφερόμενους επενδυτές», όπως αναφέρεται.

Επιπλέον στη γενική συνέλευση θα προταθεί και η δυνατότητα δωρεάν διάθεσης σε μέλη του Δ.Σ. και στελέχη της εταιρείας έως 200.000 μετοχών (600.000 μετά το split) κατά την επόμενη πενταετία (stock options) καθώς και η διανομή μερίσματος 0,09 ευρώ ανά μετοχή (πριν το split) έναντι 0,06 ευρώ πέρυσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider