Tα 4+1 νέα ελληνικά ξενοδοχεία που θα «μαγέψουν» φέτος - Οι τιμές στα υπερπολυτελή resorts

Τήνος, Φολέγανδρος, Πάρος, Τζια και Αθήνα θα αποτελέσουν τους νέους πόλους έλξης της πλούσιας ελληνικής τουριστικής σεζόν. Ποια είναι τα πέντε νέα ξενοδοχεία που ανοίγουν τις πύλες τους από τον Απρίλιο - Οι τιμές.
Tα 4+1 νέα ελληνικά ξενοδοχεία που θα «μαγέψουν» φέτος - Οι τιμές στα υπερπολυτελή resorts

Μετά από το ιστορικό 2023, η Ελλάδα κατευθύνεται ολοταχώς προς ένα ακόμη «χρυσό» καλοκαίρι με ρεκόρ εισπράξεων, μετατρέποντας το φετινό τουριστικό έτος ως το καλύτερο στα χρονικά όπως εκτιμά το Bloomberg. Ωστόσο, για ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν τα πιο δημοφιλή νησιά —δηλαδή τη Μύκονο και τη Σαντορίνη— αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό, όπως τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον ελληνικό τουρισμό ποντάρει η Hilton - Τα νέα ξενοδοχεία

Το περσινό καλοκαίρι έφερε συνωστισμό από τουρίστες που κατέβαιναν από τα κρουαζιερόπλοια των 2 πιο hot ελληνικών νησιωτικών προορισμών, πανάκριβες τιμές σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, μποτιλιάρισμα στους δρόμους και πολυκοσμία στις παραλίες. Πάντως, αυτή είναι η εικόνα μόνο σε μερικά σημεία και δεν είναι ενδεικτική για την χώρα μας με τα 227 κατοικημένα νησιά και τους άφθονους κρυμμένους προορισμούς, ειδικά προς πιο... underground τοποθεσίες. Πλέον, μάλιστα, η εικόνα έχει ανατραπεί και οι λάτρεις της πολυτέλειας που... «μισούν» τον συγχρωτισμό, έχουν την ευκαιρία να «αποδράσουν» σε luxurious τοποθεσίες και να επισκεφτούν θέρετρα που προσφέρουν ηρεμία και έμπνευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O χάρτης του ελληνικού τουρισμού: Οι περιφέρειες πρωταγωνιστές, η συνεισφορά στα έσοδα και οι πολλαπλές ταχύτητες

Το αμερικανικό πρακτορείο συγκέντρωσε μια λίστα με τα πιο συναρπαστικά νέα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν φέτος στην Ελλάδα, σε μέρη λιγότερο γνωστά για τους ξένους ταξιδιώτες. Το κάθε ένα ανεβάζει τον πήχη της καλοπέρασης, προσφέροντας μοναδικές απολαύσεις ενώ γεωγραφικά εκτείνονται από τις Κυκλάδες μέχρι την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Φολέγανδρος που με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων, απέχει μόλις μία ώρα με το πλοίο από τη Σαντορίνη και περισσότερες από τρεις ώρες από την Αθήνα, αποκτά το Gundari, το πρώτο υπερπολυτελές ξενοδοχείο της. Το resort θα διαθέτει εστιατόριο από τον Λευτέρη Λαζάρου, τον πρώτο Έλληνα σεφ που έχει εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin, ενώ όλα τα δωμάτια θα διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες. Ακολουθεί το Top 5 του Bloomberg:

1) Odera – Τήνος

Αυτά είναι τα 5 νέα ελληνικά ξενοδοχεία που «περιμένει» το Bloomberg-1

«Το νησί της Τήνου είναι κυρίως γνωστό ως πνευματικός τόπος, με Ορθόδοξους προσκυνητές να ταξιδεύουν στην αναγεννησιακού ρυθμού εκκλησία της, την Παναγία της Τήνου (σσ: Το περίτεχνο λευκό κτίριο, τυλιγμένο με μεγάλες κιονοστοιχίες, χτίστηκε για να τιμήσει τη μνήμη του πολιούχου της Ελλάδας). Τώρα, το νησί αποκτά το πρώτο του πολυτελές ξενοδοχείο καθώς θέλει να επεκτείνει την τουριστική σεζόν και να απευθυνθεί σε μεγαλύτερη γκάμα επισκεπτών, πέρα από τους παραδοσιακούς που τιμούν την Παναγία για θρησκευτικούς λόγους» επισημαίνει το πρακτορείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ριμπάουντ κέρδισε ο ευρωπαϊκός τουρισμός το 2023 - Οι επιδόσεις της Ελλάδας και των ανταγωνιστών

Σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την παλιά πόλη, το Odera που ανοίγει τις πύλες του τον Μάιο, θα αποτελείται από 77 δωμάτια με ασβεστολιθικούς τοίχους και οροφές με ξύλινα δοκάρια, και εύκολη πρόσβαση για κολύμπι σε πισίνα, ενώ διαθέτει και ένα μικρό σπα. Ταυτόχρονα, οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν και ένα μασάζ στην ιδιωτική παραλία αλλά και να νοικιάσουν το σκάφος του ξενοδοχείου για να ταξιδέψουν κατά μήκος της ακτής του νησιού. Οι τιμές ξεκινούν από τα 320 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

2) Gundari – Φολέγανδρος

Αυτά είναι τα 5 νέα ελληνικά ξενοδοχεία που «περιμένει» το Bloomberg-2

Το ειδυλλιακό νησί της Φολεγάνδρου, χαρακτηρίζεται ως η «Μύκονος χωρίς τη νυχτερινή ζωή» με τα ασβεστωμένα πέτρινα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις πολυσύχναστες ταβέρνες. Μάλιστα, το γεγονός ότι το σήμα στα κινητά είναι... αδύναμο, συνιστά κατάρα και ευλογία, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα ιδανικό κλίμα για περισυλλογή και απομόνωση. Τον Μάιο θα υποδεχθεί το 1ο του luxury ξενοδοχείο του, το Gundari, με 27 δωμάτια, όλα με ιδιωτικές πισίνες και θέα στη θάλασσα. Υπάρχει επίσης ένα μπαρ κρασιού με τα πλέον δημοφιλή τοπικά ελληνικά κρασιά και οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από τα 600 ευρώ το βράδυ.

3) One&Only Kea Island – Τζια (Κέα)

Αυτά είναι τα 5 νέα ελληνικά ξενοδοχεία που «περιμένει» το Bloomberg-3

Το δεύτερο ελληνικό ξενοδοχείο της One&Only στην Τζια, που δεν είναι ακόμα γνωστή για τους ξένους, αν και την προτιμούν οι Αθηναίοι για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, μετά το ντεμπούτο της στην ελληνική πρωτεύουσα πέρυσι, αποτελεί μια ιδανική επιλογή από τον Μάιο. (σσ: Η Τζια είναι επίσης δημοφιλής στους λάτρεις των καταδύσεων, οι οποίοι αποκτούν πρόσβαση σε ιστορικές τοποθεσίες όπως το ναυάγιο του Βρεττανικού, το αδελφό - πλοίο του Τιτανικού). Στο resort των 160 στρεμμάτων της One&Only, κάθε δωμάτιο είναι μια αυτόνομη βίλα με τη δική του ιδιωτική πισίνα, ενώ οι τιμές ξεκινούν από τα 2.500 ευρώ.

4) Avant Mar – Πάρος

Αυτά είναι τα 5 νέα ελληνικά ξενοδοχεία που «περιμένει» το Bloomberg-4

«Η Πάρος έχει αφοσιωμένους φανς για την έντονη νυχτερινή της ζωή, τα παγκόσμιας κλάσης εστιατόριά της και τα υπέροχα ξενοδοχεία της, που έχουν πιο προσιτές τιμές από ορισμένους από τους Κυκλαδίτες γείτονές της, καθώς η έλλειψη διεθνούς αεροδρομίου βοηθά στην... αποσυμφόρηση» υπογραμμίζει το Bloomberg και προσθέτει πως το Avant Mar, το οποίο άνοιξε πέρυσι αλλά τώρα θα απολαύσει την πρώτη του πλήρη καλοκαιρινή σεζόν, είναι ένα τέλειο μέρος για να απολαύσετε όλη τη γοητεία του νησιού. Κεντρικό σημείο του ξενοδοχείου είναι η 55 μέτρων πισίνα που βλέπει τη θάλασσα, όπως και το εστιατόριο Matsuhisa Paros του Nobu που σερβίρει εκλεκτό σούσι, ενώ και οι DJ's βάζουν «φωτιά» στις νύχτες. Στην Πάρο και στο Avant Mar, η γενική ατμόσφαιρα είναι να γλεντάς δυνατά και να κοιμάσαι μέχρι αργά με τις τιμές ξεκινούν από τα 370 ευρώ (400 δολάρια).

5) 91 Athens Riviera – Αθήνα

Αυτά είναι τα 5 νέα ελληνικά ξενοδοχεία που «περιμένει» το Bloomberg-5

Το 91 Athens Riviera είναι ένα πολυτελές κάμπινγκ, που σύμφωνα με το Bloomberg, είναι πολύ πιο στυλάτο από το μέσο glamp: Οι σκηνές μοιάζουν με φουτουριστικά βότσαλα της θάλασσας και έχουν κλιματισμό, πισίνες και πανοραμικούς γυάλινους τοίχους. Το members club διαθέτει οκτώ μεγάλα γήπεδα τένις, εγκαταστάσεις fitness, ιδιωτική παραλία και το εστιατόριο Barbarossa ενώ οι τιμές ξεκινούν από τα 900 ευρώ.