Θεοδωρικάκος: 700 νέοι αστυνομικοί αναλαμβάνουν υπηρεσία στην Αθήνα και τα προάστια της Αττικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοδωρικάκος: 700 νέοι αστυνομικοί αναλαμβάνουν υπηρεσία στην Αθήνα και τα προάστια της Αττικής
Στην επιχείρηση της Αστυνομίας στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου και την υποκριτική στάση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στην επιχείρηση της Αστυνομίας στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου, την υποκριτική στάση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα και την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αναφέρθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι 700 νέοι αστυνομικοί θα αναλάβουν αύτη την εβδομάδα υπηρεσία στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής, όπου βρίσκεται το 70% της εγκληματικότητα της χώρας, ενώ τις επόμενες 15 ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις για το κατά πόσο θα αυξηθούν οι νυχτερινές περιπολίες με αυτοκίνητα.

Σε ό,τι άφορα την πρόσφατη επιχείρηση της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για προκλητική και υποκριτική στάση. «Δεν μπορεί αυτοί που εξέθρεψαν αύτη την κατάσταση να γίνονται επικριτές σε αυτούς που την "καθαρίζουν"», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «υπήρξε ισχυρή ανοχή από πολλούς».

Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολίασε ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε στην συγκεκριμένη επιχείρηση, δεν αντέδρασε στο γεγονός ότι οι φοιτητές ήταν σε ένα χώρο μαζί με σεσημασμένους κακοποιούς. Επανέλαβε ότι υπήρξε πλήρης εικόνα από το 2018 για πολύ μεγάλη παραβατικότητα και εγκληματικότητα στην συγκεκριμένη φοιτητική εστία, ενώ πρόσθεσε ότι όταν συγκεντρώθηκαν όλα τα στοιχειά και τα δεδομένα δόθηκε το πράσινο φως από το υπουργείο για την επιχείρηση.

Επεσήμανε επίσης ότι οι πρυτανικές αρχές οφείλουν να θελήσουν την συνδρομή της πανεπιστημιακής αστυνομίας με περιπολίες στους ανοιχτούς χώρους των campus για να αντιμετωπίζεται η εγκληματικότητα.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι υπάρχουν σχέδια για μια εφαρμογή στο κινητό που θα βοηθά τους φοιτητές να επικοινωνούν με την πανεπιστημιακή αστυνομία για να τους συνοδεύει όταν θέλουν να μετακινηθούν τις βραδινές ώρες στους χώρους των ΑΕΙ, για παράδειγμα να φύγουν όταν τελειώνει το μάθημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να μην έχουμε αυξήσεις - Σύσκεψη την Τετάρτη με εκπροσώπους της αγοράς

Πλεύρης: Εντός Οκτωβρίου η απόφαση για ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Σκρέκας: Εντός της εβδομάδας η ελληνική πρόταση στην Κομισιόν για πλαφόν στο φυσικό αέριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider