Ανοίγουν mall και κέντρα αισθητικής - Το απόγευμα ανακοινώσεις για «τραπεζάκια έξω»

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγουν mall και κέντρα αισθητικής - Το απόγευμα ανακοινώσεις για «τραπεζάκια έξω»
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι η στήριξη θα αφορά σίγουρα την καταβολή του ενοικίου, ενώ για το εύρος της οικονομικής στήριξης ειδικά στον κλάδο θα ληφθεί υπόψη ο τζίρος του 2019.

Το απόγευμα κατά την τακτική ενημέρωση θα ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας σε ό, τι αφορά τα «τραπεζάκια έξω», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων είναι να ανοίξουν εμπορικά κέντρα (malls) και κέντρα αισθητικής.

Την ίδια στιγμή, στελέχη της κυβέρνησης διαμηνύουν ότι δεν θα σταματήσει η στήριξη στις επιχειρήσεις της εστίασης που θα δύνανται να ανοίξουν από Δευτέρα 3 Μαΐου. Οι ίδιες πηγές, τονίζουν ότι η στήριξη θα αφορά σίγουρα την καταβολή του ενοικίου, ενώ για το εύρος της οικονομικής στήριξης ειδικά στον κλάδο με τα επιπλέον 330 εκατ. ευρώ που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, θα ληφθεί υπόψη ο τζίρος του 2019.

Το απόγευμα στην ενημέρωση οι κ.κ. Νίκος Χαρδαλιάς και Βασίλης Κοντοζαμάνης, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και αναπληρωτής υπουργός Υγείας αντίστοιχα, όπως ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, θα δώσουν με λεπτομέρειες όλα όσα αφορούν τις μετακινήσεις την Μεγάλη Εβδομάδα, και τα πρωτόκολλα για το άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους εστιατορίων και καφέ: Αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, όριο ατόμων ανά τραπέζι κλπ.

Κυβερνητικά στελέχη, απαντώντας στην γκρίνια εκπροσώπων του κλάδου αλλά και στην κριτική της αντιπολίτευσης για ανέτοιμες επιχειρήσεις, τονίζουν ότι δεν είναι υποχρεωτικό το άνοιγμα στις 3 Μαΐου. «Δίνεται η δυνατότητα όμως να προγραμματίσει κάποιος, και του λέμε ότι αν θέλει μπορεί να το κάνει από την Δευτέρα του Πάσχα», τονίζουν αρμοδίως. Μετά το Πάσχα θα ανακοινωθεί όλο το πλαίσιο για το άνοιγμα ειδικά για την εστίαση.

Για τις μετακινήσεις θα υπάρχουν έλεγχοι τόσο κατά την αναχώρηση, όσο και την επιστροφή αλλά και επιτόπου σε δημοφιλείς προορισμούς, ενώ θα υπάρχουν τσουχτερά πρόστιμα για αναίτιες μετακινήσεις. Με το Ε1, το έγγραφο που αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας, θα μπορεί κάποιος να κάνει «εφάπαξ» μετακίνηση για σοβαρό λόγο, χωρίς γυρισμό και με ισχύ 48 ωρών. «Κόβεται η συγκομιδή καρπών και το κλάδεμα», όπως τονίζεται από κυβερνητικά στελέχη.

Διαβάστε επίσης

Σκέψεις από επιχειρήσεις εστίασης να μην ανοίξουν τις πρώτες μέρες

Τι προβλέπει η ΚΥΑ για τις μετακινήσεις έως Δευτέρα 10 Μαΐου - Τσουχτερά πρόστιμα

Αποφασίζουν σήμερα οι ειδικοί για τα εμπορικά κέντρα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider