Γερμανία: Μόλις 0,3% αυξήθηκαν οι παραγγελίες των εργοστασίων τον Νοέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Μόλις 0,3% αυξήθηκαν οι παραγγελίες των εργοστασίων τον Νοέμβριο
Τα στοιχεία της Δευτέρας για τις παραγγελίες των εργοστασίων σημείωσαν αύξηση της ζήτησης κατά μόλις 0,3%, ποσοστό κατώτερο των προσδοκιών των αναλυτών που «έβλεπαν» άνοδο 1,1%

Μπορεί οι γερμανικές εξαγωγές να αυξήθηκαν κατά 3,7% τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο οι παραγγελίες των γερμανικών εργοστασίων αυξήθηκαν πολύ λιγότερο από ό,τι αναμενόταν τον Νοέμβριο, κάτι που αποτελεί ένα αποθαρρυντικό σημάδι για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης που βασίζεται στην υπερμεγέθη παραγωγική της βάση για να ανακτήσει την ανάπτυξη.

Τα στοιχεία της Δευτέρας για τις παραγγελίες των εργοστασίων δείχνουν πως σημειώθηκε αύξηση της ζήτησης κατά μόλις 0,3%, ποσοστό κατώτερο των προσδοκιών των αναλυτών που «έβλεπαν» άνοδο 1,1%. Η άνοδος σε σχέση με τον Οκτώβριο, όπου σημειώθηκε πτώση 3,8%, οφείλεται στις μεγάλες παραγγελίες, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το αποτέλεσμα υπογραμμίζει πως τα βιομηχανικά προβλήματα της Γερμανίας είναι και ανθεκτικά και διαρκή, τα οποία προκαλούνται από την ενεργειακή κρίση και την αδύναμη παγκόσμια ζήτηση. Αυτή η κρίση έχει πιθανώς βυθίσει τη χώρα στην πρώτη της ύφεση μετά την πανδημία, με τους οικονομολόγους να αναμένουν τα στοιχεία στις 15 Ιανουαρίου να δείξουν μια δεύτερη συνεχόμενη συρρίκνωση το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

«Η σημερινή βελτίωση των δεδομένων των βιομηχανικών παραγγελιών είναι πολύ μικρή για να οδηγήσει τη βιομηχανική δραστηριότητα σε μία σημαντική ανάκαμψη τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Carsten Brzeski, παγκόσμιος επικεφαλής μακροοικονομικής στην ING. «Χρειάζεται ακόμη πολλές ακόμη από αυτές τις θετικές δημοσιεύσεις δεδομένων για να σηματοδοτήσει οποιαδήποτε σημαντική ανάκαμψη της οικονομίας» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Συμφωνία στο Κογκρέσο για ομοσπονδιακό προϋπολογισμό 1,6 τρισ. δολαρίων

Διεθνείς αναλυτές: Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να διπλασιαστούν

Apple: Σε πτώση οι πωλήσεις του iPhone στην Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider