ΗΠΑ: Μειωμένη η ζήτηση για δάνεια - Περαιτέρω σύσφιξη αναμένουν οι τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Μειωμένη η ζήτηση για δάνεια - Περαιτέρω σύσφιξη αναμένουν οι τράπεζες
Η έρευνα SLOOS επιβεβαιώνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία εν μέσω της αυξήσεων των βασικών επιτοκίων της Fed.

Οι τράπεζες στις ΗΠΑ κατέγραψαν ηπιότερη ζήτηση για δάνεια από νοικοκυριά και επιχειρήσεις και πιο «σφιχτά» πιστωτικά κριτήρια κατά το β' τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με έκθεση της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Η έρευνα SLOOS επιβεβαιώνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία εν μέσω της αυξήσεων των βασικών επιτοκίων της Fed ώστε να μειώσει τον πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία.

Παράλληλα, η έκθεση υποδηλώνει ότι οι τράπεζες αναμένουν ότι τα «σφιχτά» πιστωτικά κριτήρια θα συνεχίσουν να ισχύουν για το υπόλοιπο του 2023.

«Οι λόγοι που αναφέρθηκαν περισσότερο για την προσδοκία αυστηροποίησης των προτύπων δανεισμού ήταν οι λιγότερο ευνοϊκές ή πιο αβέβαιες οικονομικές προοπτικές, η αναμενόμενη επιδείνωση των αξιών των εξασφαλίσεων και η αναμενόμενη επιδείνωση της πιστωτικής ποιότητας των δανείων εμπορικών ακινήτων και άλλων δανείων», ανέφερε η Fed.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Moody's: Η ΕΚΤ αυξάνει τα επιτόκια, αλλά τα οφέλη για την κερδοφορία των τραπεζών εξασθενούν

gazzetta
gazzetta reader insider insider