Γκούλσμπι (Fed): Στόχος να μειώσουμε τον πληθωρισμό χωρίς μια «μεγάλη» ύφεση

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γκούλσμπι (Fed): Στόχος να μειώσουμε τον πληθωρισμό χωρίς μια «μεγάλη» ύφεση
«Το να μειώσουμε τον πληθωρισμό χωρίς να έχουμε υψηλότερη ανεργίας θα ήταν ένας θρίαμβος» σχολίασε ο Αμερικανός τραπεζίτης.

Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θέλει να μειώσει τον πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία χωρίς να ρισκάρει μια μεγάλη ύφεση, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Fed του Σικάγο και μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας, Όσταν Γκόλσμπι.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, ο Αμερικανός τραπεζίτης αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα αυξήσεις των επιτοκίων της Fed και στον «δρόμο» που μπορεί να ακολουθήσει μετά από το καλοκαίρι σχετικά με τη νομισματική της πολιτική.

Ο ίδιος είπε ότι «είναι υπέροχα νέα το ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί. Στόχος να μειώσουμε τον πληθωρισμό χωρίς μια "μεγάλη" ύφεση».

Ακόμα, ο Γκόλσμπι τόνισε πως οι αποφάσεις της Fed για το τι θα κάνει στην επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής της επιτροπής (FOMC) τον Σεπτέμβριο πρέπει να «διαβαστούν» τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας.

«Το να μειώσουμε τον πληθωρισμό χωρίς να έχουμε υψηλότερη ανεργίας θα ήταν ένας θρίαμβος» σχολίασε ο Γκούλσμπι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πώς διεκδικούν «κούρεμα» χρέους οι οφειλέτες – Οδηγίες ρύθμισης χρεών

Νέα Hilton έρχονται στην Ελλάδα το 2026

Τιμολόγια ρεύματος: Αυξήσεις τον Νοέμβριο - «Κλειδώνουν» οι αλλαγές

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider