ΗΠΑ: Στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών το σορτάρισμα των τραπεζικών μετοχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών το σορτάρισμα των τραπεζικών μετοχών
Η αρμόδια Επιτροπή του Κογκρέσου όπως και οι πολιτειακές αρχές της Καλιφόρνια εξετάζουν το εάν υπάρχει ενδεχόμενες παραβάσεις.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ εξετάζουν τις κινήσεις με το σορτάρισμα των μετοχών των αμερικανικών τραπεζών του τελευταίου χρονικού διαστήματος, στον απόηχο της κρίσης στο χρηματοπιστωτικό κλάδο της χώρας τον Μάρτιο με αποκορύφωμα την κατάρρευση της Silicon Balley Bank και της Signature Bank, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, τα σορταρίσματα στις τραπεζικές μετοχές αποτελούν «πεδίο ενδιαφέροντος» για το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, το οποίο εξετάζει ενδεχόμενες κινήσεις χειραγώγησης της αγοράς, δήλωσε πηγή με γνώση του θέματο

Παράλληλα, η αρμόδια Επιτροπή του Κογκρέσου όπως και οι πολιτειακές αρχές της Καλιφόρνια εξετάζουν το εάν υπάρχει ενδεχόμενες παραβάσεις.

Σύμφωνα με το Reuters, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο για έναρξης επίσημης έρευνας, χωρίς να είναι ακόμα σαφές εάν θα απαγγελθούν συγκεκριμένες κατηγορίες σε άτομα ή επιχειρήσεις.

Όπως είχε αναφέρει προ ημερών του insider.gr και σύμφωνα με στοιχεία της Ortex, την 1η και την 2η Μαΐου οι short sellers αποκόμισαν μεγάλα κέρδη, κυρίως από τις μετοχές της Truist Financial και της PacWest, οι οποίες δέχθηκαν και τις ισχυρότερες πιέσεις λόγω των ανησυχιών για τη σταθερότητα των αμερικανικών τραπεζών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

First Citizens Bank: Κέρδη 9,5 δισ. δολαρίων μετά από την απόκτηση της Silicon Valley Bank 

gazzetta
gazzetta reader insider insider