Flex: Η παγκόσμια έλλειψη τσιπ θα διαρκέσει ένα χρόνο ακόμα τουλάχιστον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Flex: Η παγκόσμια έλλειψη τσιπ θα διαρκέσει ένα χρόνο ακόμα τουλάχιστον
semi conductors
Η πρόβλεψη της Flex, του τρίτου μεγαλύτερου κατασκευαστή στον κόσμο, είναι από τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις έως σήμερα.

Μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς εταιρείες ηλεκτρονικών, προειδοποίησε πως η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, που πλήττει την αυτοκινητοβιομηχανία και απειλεί την προσφορά καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων, θα συνεχιστεί για ένα χρόνο ακόμα τουλάχιστον.

Η πρόβλεψη της Flex, του τρίτου μεγαλύτερου κατασκευαστή στον κόσμο, είναι από τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις έως σήμερα, για την κρίση η οποία έχει αναγκάσει τους πιο ισχυρούς «παίκτες» στον χώρο των αυτοκινήτων και των ηλεκτρονικών, να επανεξετάσουν τις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες τους.

Με έδρα τη Σιγκαπούρη, η Flex έχει περισσότερα από 100 γραφεία σε 30 χώρες παράγοντας ηλεκτρονικά εξαρτήματα για εταιρείες όπως η Ford, η Dyson, HP και άλλες. Η θέση της μέσα στην εφοδιαστική αλυσίδα την ανέδειξε σε ένα μεγάλο αγοραστή τσιπ.

Η CEO Lynn Torrel, σύμφωνα με τους FT, δήλωσε πως οι κατασκευαστές που βασίζονται στα τσιπ έχουν αναβάλει τις προβλέψεις για το πότε θα λήξουν οι ελλείψεις.

«Εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, περιμένουμε στα μέσα με τέλη του 2022, αναλόγως και του προϊόντος. Κάποιοι περιμένουν και το 2023», σχολίασε.

Η Flex κάνει τις προβλέψεις της όντας μέσα στην «καρδιά» της αυτοκινητοβιομηχανίας, των ιατρικών συσκευών και στις εφοδιαστικές τους αλυσίδες. Η βιομηχανία προέρχεται από ένα εξάμηνο πλήγμα όπου αναγκάστηκε να μειώσει την παραγωγή και να απολύσει προσωπικό.

Το ζήτημα ώθησε πολλές εταιρείες να υιοθετήσουν πιο επιθετικές τακτικές προμηθειών όπως μέσω του συστήματος πληρωμών TIP. H Tesla ακόμα εξετάζει να εξαγοράσει ένα ολόκληρο εργοστάσιο τσιπ.

Η έλλειψη στα τσιπ επεκτάθηκε στις τηλεοράσεις, στα κινητά και στις οικιακές συσκευές, σημάδι πως η κατάσταση επιδεινώνεται από την μαζική συσσώρευση τσιπ από τις κινεζικές εταιρείες που έχουν υποστεί κυρώσεις.

Η Flex ισχυρίζεται πως η αναταραχή που προκλήθηκε από την πανδημία οδήγησε τους διεθνείς πελάτες της να εξετάσουν τον ανασχεδιασμό των εφοδιαστικών τους αλυσίδων σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider