Tι συμβαίνει με το ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ-Τέρνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tι συμβαίνει με το ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ-Τέρνα
Ο “Insider” αποκαλύπτει τι συμβαίνει με την έκδοση και πότε αυτή θα πραγματοποιηθεί.

«Ζωντανό» είναι όπως μαθαίνω το ομόλογο έως 500 εκατ. ευρώ που σχεδιάζει η ΓΕΚ-Τέρνα, με τη διοίκηση της εταιρείας να παρακολουθεί τις εξελίξεις στις αγορές αλλά και στο μέτωπο της υγείας προκειμένου να «πατήσει το κουμπί». Όπως μου λένε, η κίνηση -εκτός απροόπτου- αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες και πιθανότατα εντός του Ιουνίου.

Το ομόλογο, όπως αναφέρεται και στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που ήδη έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αφορά στη χρηματοδότηση παραχωρήσεων και άλλων έργων που ήδη έχει αναλάβει η εταιρεία και θεωρείται ιδιαίτερα δελεαστικό για τους επενδυτές.

Ήδη όπως μαθαίνω υπάρχει ενδιαφέρον τόσο από την Ελλάδα και το εξωτερικό γι’ αυτό και η εκτίμηση είναι πως η εταιρεία θα «βγει στις αγορές» για το συνολικό ποσό των 500 εκατ. ευρώ, όπως είχε αποφασίσει από τα τέλη Φεβρουαρίου το Διοικητικό της Συμβούλιο.

Όπως μου λένε, εφόσον όλα πάνε καλά, η κίνηση της ΓΕΚ-Τέρνα θα έχει πέρα από ουσιαστική σημασία για την εταιρεία και υψηλό συμβολισμό για ολόκληρη την αγορά. Και αυτό γιατί θα είναι η πρώτη έκδοση ελληνικής εταιρείας από το ξέσπασμα της πανδημίας, σηματοδοτώντας έτσι ακόμα ένα βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider