Σημαντική ανανέωση στη διεύθυνση Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας φέρνει η διπλή αναβάθμιση των κ.κ. Βασίλη Καραμούζη και Γεωργίου Κουτσουδάκη. Το νέο δίδυμο, όπως ανακοινώθηκε χθες, αναλαμβάνει ίσως τον πιο κομβικό ρόλο στην προσπάθεια δημιουργίας νέων εσόδων για την τράπεζα, φιλοδοξώντας να αυξήσει σημαντικά το μερίδιο των χορηγήσεων στην επιχειρηματική πίστη.

Όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, η κίνηση της διπλής αναβάθμισης των Καραμούζη-Κουτσουδάκη από τον CEO της Τράπεζας κ. Παύλο Μυλωνά είναι βαρύνουσας σημασίας. Αφενός δείχνει έμπρακτα ότι εμπιστεύεται «νέο αίμα» σε κομβικές θέσεις της τράπεζας, υιοθετώντας στην πράξη ένα σχέδιο εκ βάθρων ανανέωσης. Και ταυτόχρονα, επιλέγοντας δύο στελέχη με συμπληρωματικά στοιχεία, ουσιαστικά δημιουργεί ένα πολύ δυνατό δίδυμο που μπορεί να αντιμετωπίσει σφαιρικά τις προκλήσεις μιας τόσο δύσκολης διεύθυνσης.

Και αυτό γιατί η Εθνική Τράπεζα αφενός καλείται να συμμετάσχει σε κάποια από μεγαλύτερα αλλά και περίπλοκα έργα χρηματοδότησης ενώ ταυτόχρονα στους στόχους της διοίκησης είναι να αυξηθούν οι εκταμιεύσεις επιχειρηματικών δανείων και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Έτσι, το δίδυμο Καραμούζη-Κουτσουδάκη καλείται να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα και τις δύο προκλήσεις (μεγάλα δάνεια και μικρομεσαίες επιχειρήσεις) με τον κ. Καραμούζη να εξειδικεύεται στον πρώτο τομέα και τον κ. Κουτσουδάκη στο δεύτερο.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας

Τη διπλή αναβάθμιση ανακοίνωσε χθες η Εθνική Τράπεζα, ενώ την Τετάρτη είχε συνεδριάσει για το λόγο αυτό το nomination committee. Αναλυτικά, η ανακοίνωση είχε ως εξής: Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. (η «Τράπεζα») ενημερώνει ότι, κατά τη σημερινή (σ.σ. της Πέμπτης) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ανακοινώθηκε η παραίτηση του κ. Δημήτριου Καποτόπουλου από τη θέση του Εκτελεστικού Μέλους Δ.Σ. Επιπρόσθετα, ανακοινώνεται ότι κατά την ίδια συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε τον ορισμό του κ. Βασίλειου Καραμούζη ως Γενικου Διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο κ. Γεώργιος Κουτσουδάκης αναβαθμίστηκε εντός της ίδιας Γενικής Διεύθυνσης Εταιρικής Τραπεζικής στη θέση του Γενικού Διευθυντή Εταιρικής Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Ναυτιλιακού. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Καποτόπουλο για τη συνεργασία και τη σημαντική συνδρομή του στο έργο του Διοικητικού Συμβουλίου.