Emirates: Επέστρεψε 1,4 δισ. δολάρια στους πελάτες της λόγω κορονοϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Emirates: Επέστρεψε 1,4 δισ. δολάρια στους πελάτες της λόγω κορονοϊού
H Emirates εξυπηρετεί σήμερα 80 προορισμούς, έναντι 140 και πλέον που εξυπηρετούσε πριν από την πανδημία.

Τα 1,4 δισ. δολάρια έφτασαν οι επιστροφές ναύλων προς τους πελάτες της Emirates, λόγω των ακυρώσεων των πτήσεων που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στη Μέση Ανατολή, «η Emirates επέστρεψε περισσότερα από 5 δισ. ντιράμ, ήτοι 1,4 δισ. δολάρια στα 1,4 εκατ. και πλέον αιτήματα επιστροφής χρημάτων που είχε από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα». Σύμφωνα με την Emirates δε, έχει ήδη ικανοποιηθεί το 90% του συνόλου των αιτημάτων που έχει δεχτεί.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Emirates κατέγραψε κέρδη για 32η συνεχόμενη χρονιά. Το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο, το οποίο δεν συμπεριλαμβάνει την ζημιά που έφερε στη βιομηχανία των ταξιδίων ο κορονοϊός, το καθαρό κέρδος της εταιρείας με έδρα το Ντουμπάι έφτασε τα 1,1 δισ. ντιράμ (288 εκατ. δολάρια), έναντι 237 εκατ. δολάρια την προηγούμενη χρονιά.

Τα αποτελέσματα του 2020 βέβαια, θα καταγράψουν πτώση, δεδομένων των περιορισμένων μετακινήσεων που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες στον πλανήτη. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η Emirates εξυπηρετεί σήμερα 80 προορισμούς, έναντι 140 και πλέον που εξυπηρετούσε πριν από την πανδημία. Ωστόσο όπως διευκρινίζει η εταιρεία με την χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια θα επεκτείνει σταδιακά το δίκτυό της.

Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει ο διευθυντής επιχειρήσεων της εταιρείας Άντελ Αλ Ρέντα τον περασμένο μήνα «η Emirates προβλέπει να έχει ξαναρχίσει τις πτήσεις της προς όλους τους προορισμούς του δικτύου της ως το καλοκαίρι του 2021».

Για να μπορέσει ωστόσο να αντισταθμίσει το κόστος από την παύση και τον περιορισμό των επιχειρήσεων της αυτή την δύσκολη περίοδο, όπως και οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου των αερομεταφορών, έχει ανακοινώσει ότι θα προβεί σε περικοπές θέσεων εργασίας, χωρίς να έχει αποσαφηνίσει τον αριθμό. Να σημειωθεί ότι στην προ κορονοϊού εποχή η Emirates απασχολούσε περίπου 60.000 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 4.300 πιλότους.

Πέρα από την αεροπορική εταιρεία βέβαια, το πλήγμα αναμένεται μεγάλο και τον τουρισμό του Ντουμπάι, έναν από τους πυλώνες της οικονομίας της χώρας. Να υπενθυμίσουμε ότι το Ντουμπάι υποδέχθηκε περισσότερα από 16 εκατ. επισκέπτες την περσινή χρονιά και ανέμενε, πριν από την εμφάνιση του νέου κορονοϊού, 20 εκατ. το 2020.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider