Εργαζόμενοι αθλούνται επί πληρωμή: «Να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εργαζόμενοι αθλούνται επί πληρωμή: «Να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους»
Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι παίρνουν με καλό μάτι την... πρωτοποριακή του πρωτοβουλία. Οικονομικό κίνητρο με σωματικό και ψυχολογικό αντίκτυπο - «Κλειδί για μια καλή ζωή το δυνατό μυαλό».

Οι εταιρείες παγκοσμίως πλέον επικεντρώνονται στο πώς μπορούν να υποστηρίξουν καλύτερα τη σωματική και ψυχική ευεξία των υπαλλήλων τους, με στόχο την αποτροπή του burnout ή της εργασιακής εξουθένωσης.

Η Nutrition Solutions το πήγε ένα βήμα παραπάνω και πληρώνει το προσωπικό της για να επενδύει στην σωματική του εκγύμναση! Τις Τετάρτες και τις Παρασκευές, κάθε εργαζόμενος στην εταιρεία προετοιμασίας γευμάτων έχει τη δυνατότητα να αθληθεί επί πληρωμή πριν από την έναρξη της βάρδιας. Για πολλούς, το χρηματικό κίνητρο και τα οφέλη στην υγεία είναι κρίσιμα: «Αν έρθουν σε αυτές τις προπονήσεις, όλα λειτουργούν ρολόι. Λαμβάνουν αμοιβή για όποια και αν είναι η παρουσία τους εκεί», δηλώνει ο Κρις Καβαλίνι, CEO της Nutrition Solutions.

«Βασικά είναι ένα έξτρα βοήθημα συνδεδεμένο με τον κανονικό μισθό τους, παίρνουν κάτι παραπάνω συνδυαστικά με τις ώρες που θα δούλευαν ούτως ή άλλως. Λειτουργεί σαν "τυράκι" και αποδίδει καρπούς» υπογραμμίζει μιλώντας στο CNBC. Ουσιαστικά, οι προπονήσεις θεωρούνται υπερωρίες, με τους υπαλλήλους να έχουν την ελευθερία να πηγαίνουν όσο συχνά, ή όσο πιο αραιά επιθυμούν.

«Τους δίνει το πλεονέκτημα να αποφορτιστούν από την πίεση της δουλειάς μέσω της άσκησης. Έτσι, όταν σχολάσουν μπορούν να πάνε σπίτι τους και να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους, να περάσουν χρόνο με την οικογένειά τους και τους αγαπημένους τους», πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, που εξήγησε πως οι ασκήσεις ποικίλλουν: από αερόβια γυμναστική με το βάρος του σώματος καθενός και καθεμίας, τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους, μέχρι «προπόνηση πνευματικής αντοχής», όπως βουτιές σε παγωμένο νερό. Στο στρατό όπου «πληρωνόταν για να προπονείται και να διατηρείται σε φόρμα», ο Καβαλίνι είδε από πρώτο χέρι πώς η άσκηση βελτίωσε την πειθαρχία και τη συνολική ποιότητα ζωής του.

«Πιστεύω ότι το κλειδί για να ζεις μια καλή ζωή είναι να έχεις δυνατό μυαλό. Και νομίζω ότι για να δημιουργήσεις και να χτίσεις ένα δυνατό μυαλό, πρέπει πρώτα να χτίσεις ένα δυνατό σώμα», υποστηρίζει και συμπληρώνει πως όταν άρχισε να παίρνει την επιχείρησή του πιο σοβαρά, επένδυσε στην ευημερία των εργαζομένων του, ιεραρχώντας τη σωματική τους κατάσταση ως κρίσιμης σημασίας.

«Θέλω να διασφαλίσω ότι η ομάδα μου έχει τα εργαλεία για να γίνει η πιο υγιής, η πιο δυνατή και κυρίαρχη εκδοχή του εαυτού τους. Ο πραγματικός λόγος που το κάνουμε είναι για να βοηθήσουμε την ομάδα μας να αναπτύξει ανθεκτικότητα και να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνονται στο στρες, βιώνοντας ένταση μέσω ενεργών σωματικών ασκήσεων» διευκρινίζει.

Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι παίρνουν με καλό μάτι την... πρωτοποριακή του πρωτοβουλία κάθε χρόνο από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή για πρώτη φορά το 2016. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον ίδιο και έναν άλλο υπάλληλο, αλλά τώρα οι προπονήσεις έχουν μέχρι και 40 άτομα, με τον αριθμό τους συνεχώς να αυξάνεται.

«Έχοντας συστήματα που έχουν δημιουργηθεί για να βοηθήσουν ανθρώπους να βελτιστοποιήσουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία, ώστε να αλλάξει συνολικά η νοοτροπία των εργαζομένων μας, σίγουρα μας βοηθάει ως επιχείρηση. Μια επένδυση που έχει στόχο το προσωπικό μας να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, δεν θα αποτύχει ποτέ και σίγουρα θα πρότεινα και σε άλλους εργοδότες δοκιμάσουν κάτι παρόμοιο. Η ανταπόδοση είναι να έχετε ένα πιο δυνατό, πιο πειθαρχημένο, πιο υγιές και πιο ενεργητικό μέλος στην ομάδα σας» καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έμεινε σε πεντάστερο ξενοδοχείο για 603 ημέρες και «πιστόλιασε» τον λογαριασμό

Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε δημόσιο υπάλληλο που κάπνισε 4.512 τσιγάρα στη δουλειά

«Τώρα βγάζω 220.000 ευρώ τον μήνα»: 30χρονος «εκδικήθηκε» 15 σχολές Ιατρικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider