Ferrari: Αύξηση εσόδων 20%, εν μέσω των υψηλότερων τιμών και των αγορών ακριβότερων μοντέλων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ferrari: Αύξηση εσόδων 20%, εν μέσω των υψηλότερων τιμών και των αγορών ακριβότερων μοντέλων
Στήριγμα έδωσαν οι πωλήσεις στις αγορές της Αμερικής, της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊβάν.

Αύξηση εσόδων και κερδών εμφάνισε για το α' τρίμηνο του 2023 η Ferrari με την ιταλική εταιρεία των ομώνυμων αυτοκινήτων να ενισχύεται από τις υψηλότερες τιμών πώλησης των οχημάτων της και τις επιδόσεις στις αγορές της Αμερικής και των ΗΠΑ.

Όπως μετέδωσε το Dow Jones Newswire, τα καθαρά κέρδη της Ferrari έφτασαν τα 297 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 24% σε ετήσια βάση.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 1,43 δισ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 20,5% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2022 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 1,39 δισ. ευρώ.

Η κερδοφορία στηρίχθηκε στις ανατιμήσεις και στις πωλήσεις περισσότερων ακριβότερων οχημάτων της Ferrari, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Ακόμα, στήριγμα έδωσαν οι πωλήσεις στις αγορές της Αμερικής, της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊβάν.

Για το σύνολο του οικονομικού έτους, η διοίκηση της Ferrari αναμένει πως τα έσοδα θα φτάσουν τα 5,7 δισ. ευρώ έναντι 5,1 δισ. ευρώ στο σύνολο του 2022, δεδομένου πως οι υψηλότερες τιμές θα αντισταθμίσουν το κόστος του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Volkswagen: Μεγάλη πτώση κερδών και ενίσχυση των πωλήσεων στο α' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider