Sanofi: Εκτόξευση 20,7% για τα EBIT δ' τριμήνου - «Θραύση» το φάρμακο Dupixent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sanofi: Εκτόξευση 20,7% για τα EBIT δ' τριμήνου - «Θραύση» το φάρμακο Dupixent
Σημαντική ώθηση στα μεγέθη της έδωσε το κορυφαίο της φάρμακο για το άσθμα και το έκζεμα το Dupixent.

Η Sanofi κατέγραψε ισχυρή κερδοφορία το τέταρτο τρίμηνο του 2022 με ισχυρή ώθηση να δίνεται από το φάρμακο για το άσθμα και το έκζεμα, Dupixent.

Αναλυτικότερα, η γαλλική φαρμακοβιομηχανία ανέφερε αύξηση 20,7% στα λειτουργικά έσοδα τέταρτου τριμήνου ή προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT), στα 2,72 δισεκατομμύρια ευρώ, υπερβαίνοντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 2,69 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 1,46 δισ. ευρώ από τα 1,13 δισ. στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, ενώ οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 10,73 δισ. από τα 9,99 δισ. Παράλληλα, τα έσοδα από το Dupixent αυξήθηκαν κατά 42% στα 2,4 δισ. ευρώ κατά το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, ελαφρώς υψηλότερα από την πρόβλεψη των 2,37 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση έχει προβλέψει ότι το Dupixent θα της αποφέρει και 13 δισεκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις, την ώρα που προσπαθεί να επεκταθεί. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Πολ Χάντσον, απάντησε σε ερώτηση για το ανάρπαστο φάρμακο της εταιρείας του.

«Όταν δεν έχεις ένα mega-blockbuster, οι άνθρωποι λένε: δεν χρειάζεσαι ένα mega-blockbuster για να πετύχεις; Εμείς λοιπόν έχουμε. Κατανοούμε την απαίτηση να είμαστε έτοιμοι για τη δεκαετία του 2030 και μετά ενώ θα θέλαμε να δούμε περισσότερες από τις καινοτομίες μας να επισπεύδονται και να διευρύονται», δήλωσε και πρόσθεσε πως 3 έως 5 υποψήφια φάρμακα με δυναμική για πωλήσεις άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ ετησίως, είναι στα σκαριά για τα επόμενα έξι χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Caixabank: «Άλμα» 62% για τα κέρδη στο δ' τρίμηνο

Starbucks: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα υπό το βάρος των μειωμένων πωλήσεων στην Κίνα

Ford: Απογοητευτικές επιδόσεις στο δ' τρίμηνο - Κατά 11 δισ. δολάρια μειώθηκαν τα κέρδη

gazzetta
gazzetta reader insider insider