Eurobank: Προς άντληση 500 εκατ. ευρώ – Στο 7,125% το τελικό επιτόκιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: Προς άντληση 500 εκατ. ευρώ – Στο 7,125% το τελικό επιτόκιο
Την διαδικασία «τρέχουν» οι τράπεζες BNP Paribas, Goldman Sachs Bank Europe, HSBC, IMI-Intesa Sanpaolo και UBS Investment Bank. 

(upd 15:34) Συνολικά 500 εκατ. ευρώ φαίνεται να αντλεί η Eurobank από τη δημοπρασία 6ετούς senior preffered ομολόγου, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 7,125%, από 7,5% αρχικά. Οι συνολικές προσφορές έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τα 1,264 δισ. ευρώ, με το βιβλίο να εκτιμάται ότι θα είναι αρκετά μεγαλύτερο μέχρι το κλείσιμο.

Τη διαδικασία έκδοσης «έτρεξαν» οι BNP Paribas, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC, IMI-Intesa Sanpaolo και UBS Investment Ban.

Πρόκειται για έκδοση τύπου 6NC5, δηλαδή εξαετούς διάρκειας με non call για τα πρώτα πέντε έτη και το ομόλογο αναμένεται να λάβει αξιολόγηση «Ba3» από τη Moody’s, «Β+» από τον Standard & Poor’s και «Β+» από τον Fitch.

Να σημειωθεί πως η Eurobank προέβη τον Ιούνιο του 2022 σε έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,375%, αυξημένο έναντι της αντίστοιχης έκδοσης του Σεπτεμβρίου 2021 (τοκομερίδιο 2,25%), ενώ στα τέλη Νοεμβρίου του περασμένου έτους προχώρησε στην έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης (subordinated Tier 2), ύψους 300 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 10%.

Η νέα έκδοση από την τράπεζα έρχεται να ενισχύσει τα περιθώρια των ελάχιστων απαιτήσεων για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις (MREL), με την Axia να εκτιμά ότι η Eurobank θα φτάσει στο 27,4% αναφορικά με το δείκτη MREL έως το 2025, με δυνατότητα να ξεπεράσει τον συνολικό στόχο του 27,27%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ομόλογα: «Φωτιά» στις πωλήσεις παγκοσμίως - Ρεκόρ με σχεδόν 600 δισ. δολάρια

«Ψυχρολουσία» για πολίτη στον Διόνυσο: Του ήρθε λογαριασμός ύδρευσης 102.966 ευρώ

Spitogatos: Σταθερές οι αυξήσεις σε τιμές πώλησης και ενοικίασης ακινήτων το 2022 σε όλη την Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider