Temenos: «ΑΑΑ» αξιολόγηση στο δείκτη ESG της MSCI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Temenos: «ΑΑΑ» αξιολόγηση στο δείκτη ESG της MSCI
«ΑΑΑ» έλαβε η Temenos στην αξιολόγηση του δείκτη ESG της Morgan Stanley Capital Investment (MSCI), όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Πρόκειται για την υψηλότερη αξιολόγηση, γεγονός που καθιστά την Temenos «ηγέτη», καθώς ανήκει πλέον στο κορυφαίο 8% για πρόοδος σε ζητήματα ESG εντός της κατηγορίας «Λογισμικό και υπηρεσίες» του MSCI.

Την κορυφαία διαβάθμιση «ΑΑΑ» έλαβε η Temenos στην αξιολόγηση ESG της Morgan Stanley Capital Investment (MSCI), όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Πρόκειται για την υψηλότερη αξιολόγηση, γεγονός που καθιστά την Temenos «ηγέτη», καθώς ανήκει πλέον στο κορυφαίο 8% για πρόοδος σε ζητήματα ESG εντός της κατηγορίας «Λογισμικό και υπηρεσίες» του MSCI.

Στην έκθεση αναγνωρίζεται η δέσμευση της Temenos σε ζητήματα βιωσιμότητας, καθώς και οι «ισχυρές» διοικητές πρακτικές για την αντιμετώπιση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε σύγκριση με τις άλλες εταιρείες του κλάδου, τόσο εντός των λειτουργιών τής, όσο και στην προσφορά των προϊόντων της. Σε αυτό περιλαμβάνεται η δέσμευση της Temenos στους στόχους μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για την επίτευξη του 1,5 βαθμού Κελσίου στην άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Η δέσμευση της Temenos σε ζητήματα βιωσιμότητας είναι ενσωματωμένη στην προσφορά των προϊόντων της, καθώς πρόσφατα ανακοίνωσε τη διάθεση του υπολογιστικού προγράμματος καταμέτρησης ρύπων, ένα από τα πρώτα του κλάδου. Πέραν της προόδου σε περιβαλλοντικά ζητήματα, η Temenos κατέγραψε υψηλή βαθμολογία τόσο στις μετρήσεις εταιρικής διακυβέρνησης, όσο και στη διασφάλιση ιδιωτικότητας και δεδομένων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στον MSCI Greece Standard η Τέρνα Ενεργειακή

Πρώτη η Ελλάδα στον δείκτη MSCI στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider