Επιχειρήσεις
23-04-2021 | 18:27

Imerys: Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ σε εξοπλισμό ασφαλείας τα τελευταία 3 χρόνια στη Φωκίδα

Newsroom
Μοιράσου το
Imerys: Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ σε εξοπλισμό ασφαλείας τα τελευταία 3 χρόνια στη Φωκίδα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην έμφαση που δίνει ο Όμιλος Imerys, παγκόσμιος ηγέτης στα εξειδικευμένα ορυκτά προϊόντα, στη δημιουργία των επιχειρηματικών πρωταθλητών του αύριο, μέσω της βιώσιμης ανάπτυξης, εστίασε την παρέμβαση του στο 11ο Annual Capital Link Sustainability Forum ο πρόεδρος της Imerys Greece SA και Imerys Bauxites Greece SA, Αθανάσιος Κεφαλάς.

Ο κ. Κεφαλάς επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι ο Όμιλος Imerys είναι ένα παράδειγμα επιχείρησης που τοποθετεί τη βιωσιμότητα στο κέντρο της στρατηγικής της. «Καταφέραμε μια διεθνώς αναγνωρισμένη περίπτωση ευθυγράμμισης των συμφερόντων του τουρισμού και της εξορυκτικής δραστηριότητας στο νησί της Μήλου. Με κοινό όραμα την ισόρροπη ανάπτυξη, η κοινωνία της Μήλου και η Imerys κατάφεραν να αξιοποιήσουν και να επενδύσουν στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του νησιού για τον τουρισμό και τη μεταλλευτική βιομηχανία. Ταυτόχρονα, η Imerys υποστήριξε ενεργά την τοπική βιοποικιλότητα και πραγματοποίησε επενδύσεις αξίας 15 εκατ. ευρώ τα τελευταία δέκα χρόνια για την προστασία του περιβάλλοντος» επισήμανε.

Σε ένα εξίσου αξιοσημείωτο παράδειγμα στην περιοχή της Φωκίδας, η Imerys, ανέφερε ο κ. Κεφαλάς, συνέβαλε σημαντικά στους τομείς της χλωρίδας, του τουρισμού και της εκπαίδευσης, επενδύοντας σχεδόν 10 εκατ. ευρώ σε εξοπλισμό ασφαλείας τα τελευταία τρία χρόνια. «Ο κύριος στόχος μας είναι να ευθυγραμμίζουμε το επιχειρηματικό και κοινοτικό όραμα και αυτό είναι που μας κάνει παγκόσμιο πρωταθλητή» πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι ως χώρα, ωστόσο, έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμη για να δημιουργήσουμε μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ επιχειρήσεων και τοπικών κοινοτήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.