Πυρά κατά του Τζεφ Μπέζος - Κόβει παροχές υγείας στους εργαζομένους του

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρά κατά του Τζεφ Μπέζος - Κόβει παροχές υγείας στους εργαζομένους του
Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου κόβει τις παροχές υγείας από τους ημι-απασχολούμενους εργαζoμένους του... και δέχεται πυρά.

Πυρά δέχεται ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Τζεφ Μπέζος, μετά την απόφαση του να κόψει τις ετήσιες παροχές υγείας των ημι-απασχολούμενων εργαζόμενων της Whole Foods. Με αυτό τον τρόπο ο επιχειρηματίας «εξοικονομεί» περί τα 19 εκατ. δολάρια το χρόνο, αν και πρόκειται για ένα ποσό που ο ίδιος βγάζει μέσα σε 4,5 ώρες (κατά μέσο όρο).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα του, το thruthout.org, ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, στις 13 Σεπτεμβρίου αποφάσισε να περικόψει τις παροχές υγείας, προς στους ημι- απασχολούμενους εργαζομένους της αλυσίδας καταστημάτων τροφίμων Whole Foods, κάτι που του επιτρέπεται από την αμερικανική νομοθεσία.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες και δεν ήταν λίγοι αυτοί που καταφέρθηκαν εναντίον της απόφασης μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Μάλιστα, πολλοί αναφέρθηκαν στην έρευνα του οργανισμού Decision Data, η οποία αποκαλύπτει πως τα περίπου 19 εκατ. δολάρια, ανά έτος, που απαιτούνται για την κάλυψη υγείας των εργαζομένων -που απασχολούνται λιγότερες από 30 ώρες την εβδομάδα-, ο Τζεφ Μπέζος τα βγάζει με τα κέρδη 4,5 ωρών από τις μετοχές και τις επενδύσεις του.

«Σύμφωνα με γρήγορους υπολογισμούς με βάση τους υπάρχοντες διαθέσιμους στη δημοσιότητα αριθμούς, φαίνεται ότι ο Μπέζος βγάζει σε περίπου 2 με 6 ώρες το κόστος ενός ολόκληρου έτους παροχών γι' αυτούς τους 1.900 υπαλλήλους», αναφέρει η μελέτη.

«Επαίσχυντη» χαρακτήρισε την κίνηση ο Τζούλιαν Κάστρο, υποψήφιος για Πρόεδρος και πρώην Γραμματέας Οικισμού και Αστικής Ανάπτυξης και σημείωσε ότι η κύρια πηγή κέρδους του Μπέζος, η εταιρεία Amazon, ουσιαστικά δεν πληρώνει φόρους στο αμερικανικό κράτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider