Υπόθεση Novartis: Βενιζέλος και Σαμαράς «δείχνουν» Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπόθεση Novartis: Βενιζέλος και Σαμαράς «δείχνουν» Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο
Τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο κατηγορούν τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την υπόθεση Novartis.

Ονομαστικά στον Αλέξη Τσίπρα και στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αναφέρεται ο Αντώνης Σαμαράς για την υπόθεση Novartis σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτηρίζοντας τον πρώτο «ιθύνοντα νου», και τον δεύτερο «εκτελεστικό βραχίονα» αποδίδοντας κεντρικό ρόλο στο «παρασύστημα» στην εφημερίδα Documento».

Αναφορά μόνο στον Αλέξη Τσίπρα, κάνει από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Σε ο,τι αφορά εμένα και άλλα πολιτικά πρόσωπα εμφανίζεται επίταση δόλου του τέως πρωθυπουργού ο οποίος κατά την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών αναφέρθηκε στο σκάνδαλο Novartis ως κεντρικό προεκλογικό του επιχείρημα αν και υπόθεση για μένα είχε αρχειοθετηθεί».

Παράλληλα, την εισαγγελέα διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον «Ρασπούτιν»… δείχνει η κατάθεση του αντιεισαγγελέα, Ιωάννη Αγγελή.

Συγκεκριμένα, στη δικογραφία που έφτασε στην Βουλή, με την κατάθεση του Γιάννη Αγγελή, ο τελευταίος φέρεται να λέει πως η Ελένη Τουλουπάκη ήθελε fast track δίωξη χωρίς τήρηση των δικονομικών κανόνων για το σκάνδαλο Novartis, ακόμα πως όταν έφτασαν στην Βιέννη για τη δικαστική συνδρομή, απλώς ανακοίνωσε πως θα ασκούσε ποινική δίωξη κατά των Λοβέρδου, Σαλμά και Γεωργιάδη.

Σχετικά με τον Ρασπούτιν, και επικαλούμενος την Ξένη Δημητρίου, σημείωσε πως του μεταφέρθηκε πως πρόκειται για κυβερνητικό στέλεχος που επικοινωνεί μέσω τρίτου με την Τουλουπάκη. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, «κάθε εντολή που έδινα, θα έπρεπε να τελεί υπό την έγκριση αυτής της αόρατης δύναμης».

Ερωτώμενος για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον μυστηριώδη «Ρασπούτιν», ο Γιάννης Αγγελής, φέρεται να σημειώνει στην κατάθεσή του πως «Όλοι ξέρουμε ποιος είναι». Ο αντιεισαγγελέας δεν διστάζει πάντως να αφήσει αιχμές και κατά του πρώην πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είχε δρομολογήσει απομάκρυνση της Τουλουπάκη, όμως τον «εμπόδιζε κάποια υπέρτερη αρχή».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider