Στη Βουλή τροπολογία για αναστολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Βουλή τροπολογία για αναστολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Σήμερα, Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική τροπολογία που θα προβλέπει την οριστική αναστολή της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Στο πολυνομοσχέδιο που ξεκλειδώνει τα 12 δισ. ευρώ (τα 2 δισ. ευρώ της δόσης και τα 10 δισ. ευρώ που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών) προβλέπεται η επιβολή τέλους σε όλα τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, καθώς και ειδικός φόρος στο κρασί, ως ισοδύναμα μέτρα για την αποφυγή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως στο πολυνομοσχέδιο προβλέπονται τα ισοδύναμα αντί του ΦΠΑ στην ιδιωτική παιδεία, δεν υπάρχει καμία ειδική διάταξη για την κατάργηση του ΦΠΑ. Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τη σχετική τροπολογία να κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή, ωστόσο, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, τελικά τα σχέδια άλλαξαν και η τροπολογία θα κατατεθεί την Πέμπτη.

«Δεν τίθεται θέμα εμπλοκής. Η τροπολογία (για την αναστολή της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση) καθυστέρησε καθαρά για λόγους διαδικαστικούς. Βρίσκεται ήδη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αύριο θα πάρει τον δρόμο για τη Βουλή», διαβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider