Σταϊκούρας για μειωμένα ενοίκια: Θα παρέμβουμε, αν χρειαστεί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας για μειωμένα ενοίκια: Θα παρέμβουμε, αν χρειαστεί
«Θα επιδιώξουμε νωρίτερα από το τέλος του χρόνου και το συντομότερο δυνατόν» να επιστραφούν τα αναδρομικά στις κύριες συντάξεις των συνταξιούχων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα,  δεσμεύθηκε, παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών.

«Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε εάν χρειαστεί» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ερωτηθείς εάν θα υπάρξει παράταση στο καθεστώς της καταβολής μειωμένων ενοικίων για όσους επλήγησαν από την πανδημία.

«Θα αξιολογηθεί εάν θα υπάρξει παράταση. Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε εάν χρειαστεί» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στον Ant1, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει συνδρομή και για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Ο υπουργός επανέλαβε, πάντως, ότι από ένα σημείο και μετά, το ύψος του ενοικίου αποτελεί αντικείμενο ιδιωτικής συναλλαγής μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή.

«Το συντομότερο δυνατόν η καταβολή των αναδρομικών»

«Θα επιδιώξουμε νωρίτερα από το τέλος του χρόνου και το συντομότερο δυνατόν» να επιστραφούν τα αναδρομικά στις κύριες συντάξεις των συνταξιούχων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, εξήγησε, στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι, ενώ ψηφίστηκε η τροπολογία για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα (περίπου 1.800.000 άτομα), εκκρεμεί η τροπολογία για τους συνταξιούχους του Δημοσίου (περίπου 500.000 άτομα).

Διαβάστε επίσης:

Σύμφωνα με τον υπουργό, η χώρα θα έχει εφέτος ένα σημαντικό δημοσιονομικό έλλειμμα, καθώς προστίθεται και το ποσό των 1,4 δισ. ευρώ των αναδρομικών. Δήλωσε, ωστόσο, πως ταμειακά υπάρχουν οι διαθέσιμοι πόροι. Ανέφερε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σήμερα σε 31,5 δισ. ευρώ από 37,5 δισ. ευρώ στην αρχή της πανδημίας, και επεσήμανε ότι, εάν σε αυτή τη διαφορά των 6 δισ. ευρώ προστεθούν τα περίπου 8 δισ. ευρώ από τις εκδόσεις τίτλων, προκύπτει ότι έχουν δαπανηθεί από εθνικούς πόρους για την αντιμετώπιση της κρίσης, περίπου 14 δισ. ευρώ.

Συνεχίζοντας ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως «αναμένεται να ενσωματωθούν εντός του πρώτου 10ημέρου του Αυγούστου, από την ΑΑΔΕ, οι προβλέψεις του φορολογικού νομοσχεδίου για τη μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις».

Τον Σεπτέμβριο η νομοθέτηση του νέου πτωχευτικού κώδικα

Ερωτηθείς τέλος για τον νέο πτωχευτικό κώδικα (που θα προβλέπει τη «δεύτερη ευκαιρία» και τη βοήθεια στους αδύναμους) ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε ότι αναμένεται να νομοθετηθεί τον Σεπτέμβριο και να τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider