Υποχωρεί η δημοτικότητα του Hollande

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποχωρεί η δημοτικότητα του Hollande

Παροδική ήταν όπως αποδείχθηκε η κατακόρυφη αύξηση της δημοτικότητας του Γάλλου προέδρου μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου. Ο ίδιος ωστόσο πιστεύει στην επανεκλογή του το 2017.

Στο φως της δημοσιότητες δόθηκε η τελευταία για το 2015 δημοσκόπηση για τον Γάλλο πρόεδρο Hollande που διενήργησε το Ινστιτούτο Δημοσκοπήσεων BVA.

Το ενδιαφέρον είναι ότι μετά από μια απότομη άνοδο του ποσοστού δημοτικότητας του, που οφείλεται στους χειρισμούς του σε σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου και τη συμφωνία για το κλίμα, σήμερα το ποσοστό εμφανίζεται πεσμένο κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα πριν από ένα μήνα η δημοτικότητα του F. Hollande είχε σκαρφαλώσει στο 33%.

Μεγάλο τμήμα του γαλλικού λαού του επικρότησε τους χειρισμούς μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, τα αποτελέσματα της διάσκεψης για το κλίμα και τις διεθνείς πρωτοβουλίες του κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Η αχίλλειος πτέρνα όμως του προέδρου παραμένει η ανεργία και παρά τις υποσχέσεις παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Έτσι με την επάνοδο στην καθημερινότητα και μακριά από τις έντονες συγκινήσεις οι Γάλλοι αμφιβάλλουν και τιμωρούν, όπως το έπραξαν στις περιφερειακές εκλογές.
Η έκβασή τους προκάλεσε κάτι σαν σεισμική δόνηση για τα δύο κύρια πολιτικά κόμματα της δεξιάς και της αριστεράς.
Από τη δόνηση αυτή γεννήθηκε η ιδέα αναδιαμόρφωσης του πολιτικού τοπίου με την προσέγγιση και τη συνεργασία της αριστεράς, της δεξιάς και του κέντρου προκειμένου να αντιμετωπιστεί από κοινού η ανεργία.

Επτά στους δέκα Γάλλους μάλιστα, θεωρούν ότι μια τέτοια προσέγγιση, «θα είναι θετική για τη χώρα» σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της εταιρείας Odoxa.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider