Σε μια σειρά από παρεμβάσεις που ομορφαίνουν την πλατεία Εξαρχείων και την κάνουν πιο φιλική και φιλόξενη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, προχώρησαν οι άνθρωποι του Δήμου Αθηναίων.

Ο Δήμος Αθηναίων, χρησιμοποιώντας όλες τις δυνάμεις που έχει στην διάθεσή του, από νωρίς το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε μια συντονισμένη επιχείρηση για την ανάπλαση της πλατείας Εξαρχείων. Στην κατεύθυνση αυτή συνεργάζονται όλες οι συναρμόδιες διευθύνσεις δουλεύοντας στο πλαίσιο ενός κοινού σχεδιασμού.

Έγιναν νέες φυτεύσεις αλλά και συντήρηση του υπάρχοντος πρασίνου σε ολόκληρο τον χώρο της πλατείας. Αντικαταστάθηκαν οι λάμπες στις κολώνες και διορθώθηκαν οι  ηλεκτρολογικές βλάβες, ενώ ειδικά συνεργεία αντικατέστησαν σπασμένα και φθαρμένα πλακάκια στο διάζωμα της πλατείας. Βάφτηκαν τα παγκάκια αλλά και οι στύλοι ενώ αφαιρέθηκαν οι αφίσες. Η πλατεία πλύθηκε με νερό και ειδικό υγρό σε όλη της την έκταση  και  αφαιρέθηκαν κάποια  μεγάλα αντικείμενα που υπήρχαν εδώ και καιρό εγκαταλειμμένα εκεί. Επίσης καθαρίστηκε και συντηρήθηκε το άγαλμα που υπάρχει στην πλατεία.

Όπως έχει τονίσει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης οι παρεμβάσεις για καθαριότητα, εμπλουτισμό του πρασίνου, περισσότερο φωτισμό  και ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας  που βελτιώνουν την καθημερινότητα των Αθηναίων αποκτούν πλέον μόνιμο χαρακτήρα και θα αφορούν τόσο το κέντρο όσο και όλες τις γειτονιές της πόλης. Κεντρικός στόχος είναι να αξιοποιούνται όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση του ο Δήμος και να υπάρχει πάντοτε κοινός σχεδιασμός όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.