Λέτα: Ελλάδα και Ιταλία αβοήθητες στο μεταναστευτικό

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Λέτα: Ελλάδα και Ιταλία αβοήθητες στο μεταναστευτικό

Μόνες και αβοήθητες έχουν μείνει η Ελλάδα και η Ιταλία στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και θα πρέπει η ΕΕ να ενεργοποιήσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τον σκοπό αυτό, δήλωσε ο Ενρίκο Λέτα, πρώην υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας.

Από το βήμα της εθνικής εκδήλωσης την Πέμπτη για την παρουσίαση της ετήσιας έκδοσης "Ο κόσμος το 2018" του Economist, ο Λέτα επισήμανε την κοινή "μοίρα" των δύο γειτονικών χωρών σχετικά με τις οδυνηρές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ψυχολογία των δύο λαών.

Όσον αφορά στις εθνικές εκλογές που θα διενεργηθούν σε έναν μήνα στην Ιταλία, ο κ. Λέτα εκτιμά ότι το πιθανότερο σενάριο είναι ο σχηματισμός κυβερνητικού συνασπισμού πλειοψηφίας, δεδομένου του εκλογικού νόμου που ισχύει στη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η πικρή αλήθεια για το μελομακάρονο

Δύο κινήσεις για λιγότερο ΕΝΦΙΑ το 2026 - Τα λάθη στο Ε9 που κοστίζουν

Lamda - Ελληνικό: «Ψηλώνει» ο Riviera Tower, διεθνές ενδιαφέρον για τα οικιστικά - Η τελευταία «φουρνιά» deals

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider