Λέτα: Ελλάδα και Ιταλία αβοήθητες στο μεταναστευτικό

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Λέτα: Ελλάδα και Ιταλία αβοήθητες στο μεταναστευτικό

Μόνες και αβοήθητες έχουν μείνει η Ελλάδα και η Ιταλία στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και θα πρέπει η ΕΕ να ενεργοποιήσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τον σκοπό αυτό, δήλωσε ο Ενρίκο Λέτα, πρώην υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας.

Από το βήμα της εθνικής εκδήλωσης την Πέμπτη για την παρουσίαση της ετήσιας έκδοσης "Ο κόσμος το 2018" του Economist, ο Λέτα επισήμανε την κοινή "μοίρα" των δύο γειτονικών χωρών σχετικά με τις οδυνηρές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ψυχολογία των δύο λαών.

Όσον αφορά στις εθνικές εκλογές που θα διενεργηθούν σε έναν μήνα στην Ιταλία, ο κ. Λέτα εκτιμά ότι το πιθανότερο σενάριο είναι ο σχηματισμός κυβερνητικού συνασπισμού πλειοψηφίας, δεδομένου του εκλογικού νόμου που ισχύει στη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Διέρρευσαν στοιχεία πελατών της Vodafone Ελλάδος λόγω κυβερνοεπίθεσης στην Βεϊνόγλου

Κλειδώνει μετά τον Δεκαπενταύγουστο το «πακέτο» της ΔΕΘ – Παρεμβάσεις 1,5 δισ. ευρώ

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Ιουνίου - Δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider