Ιταλία: Αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη σε ταξί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη σε ταξί
Η Ιταλία αντιμετωπίζει ακραία έλλειψη σε οχήματα ταξί και αυτό γιατί πλέον όσοι επιθυμούν παρά τη δυσκολία της διαδικασίας να αποκτήσουν μία άδεια ταξί καλούνται να καταβάλλουν αμύθητα ποσά

Η Ιταλία αντιμετωπίζει ακραία έλλειψη σε οχήματα ταξί και αυτό γιατί πλέον όσοι επιθυμούν παρά τη δυσκολία της διαδικασίας να αποκτήσουν μία άδεια ταξί καλούνται να καταβάλλουν αμύθητα ποσά. Κάποιοι μάλιστα λένε, ότι είναι πιο φτηνό να αγοράσεις σπίτι σε μια μεγαλούπολη της Ιταλίας, παρά άδεια ταξί.

Σήμερα, η Ρώμη έχει μόλις 28,5 ταξί ανά 10.000 πολίτες. Το Παλέρμο στο ίδιο κλάσμα, έχει τον σοκαριστικό αριθμό 5 στον αριθμητή. Στην περιοχή Αμπρούτζο, όπου διαμένουν 1,3 εκατομμύρια πολίτες, υπάρχουν περισσότερα ταξί. Μη φανταστείτε κάποιο συγκλονιστικό αριθμό, μόλις 97.

Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει μια κάθετη άρνηση από τα δημοτικά συμβούλια ως προς την έκδοση αδειών. Στη Γένοβα, δεν έχουν εκδοθεί νέες άδειες από το 1980 κι έπειτα. Στο Λιβόρνο από το 1977, στη Νάπολη, που βουλιάζει από τον τουρισμό, από το 1997. Παρόμοια στασιμότητα αντιμετωπίζει και η Ρώμη.

Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος επιβάτης μέσων μαζικής μεταφοράς δεν καταφέρει να προλάβει τους συρμούς στην ώρα τους και βρεθεί στην ανάγκη για ταξί, τότε οι επιλογές του είναι εξαιρετικά περιορισμένες έως ανύπαρκτες. Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι τον περασμένο Ιούνιο στη Ρώμη, το 46% των κλήσεων για κράτηση ταξί έμειναν αναπάντητες. Αντίστοιχα, το 42% στο Μιλάνο. Στη Νάπολη, το ποσοστό ανέβηκε ακόμα παραπάνω, στο 49%.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Το 80% των θερμοηλεκτρικών σταθμών έχουν βομβαρδιστεί

Eurostat: Περίπου 4,2 εκατ. Oυκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider