Μυστήριο με εγκαταλελειμμένο γιοτ «αγνώστου ιδιοκτήτη» - Το βγάζουν στο σφυρί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μυστήριο με εγκαταλελειμμένο γιοτ «αγνώστου ιδιοκτήτη» - Το βγάζουν στο σφυρί
Το εγκαταλελειμμένο σούπερ-γιοτ περίπου 81 μέτρων βρίσκεται εδώ και έναν χρόνο προσδεμένο στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα με τον ιδιοκτήτη του να αγνοείται, καθώς διαψεύδεται ότι ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Andrey Guryev, όπως αρχικά θεωρείτο. 

Μυστήριο επικρατεί γύρω από το εγκαταλελειμμένο σούπερ-γιοτ περίπου 81 μέτρων, το οποίο βρίσκεται εδώ και έναν χρόνο προσδεμένο στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα και με τον ιδιοκτήτη του να αγνοείται, καθώς διαψεύδεται ότι ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Andrey Guryev, όπως αρχικά θεωρείτο.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για το Alfa Nero, το οποίο σύμφωνα με τη νησιωτική χώρα της Καραϊβικής ανήκει στον Andrey Guryev, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με κυρώσεις. Εντούτοις, οι δικηγόροι του Ρώσου μεγιστάνα διέψευσαν, σήμερα, ότι το γιοτ τού ανήκει, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Όπως έχουμε ενημερώσει τις Αρχές της Αντίγκουα, ο κ. Guryev ούτε είναι ιδιοκτήτης, ούτε ελέγχει το Alfa Nero και απλώς κατά καιρούς χρησιμοποιούσε το πλοίο» ανέφεραν οι δικηγόροι του, απαντώντας σε ερώτηση του Bloomberg.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Αρχές της Αντίγκουα σχεδιάζουν να βγάλουν σε δημοπρασία το γιοτ, θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία της 31η Μαρτίου. Εάν, δηλαδή, μέχρι το τέλος του μήνα, το γιοτ παραμένει «αγνώστου ιδιοκτήτη», τότε θα βγει στο «σφυρί».

Όπως αναφέρουν, συγκεκριμένα, οι λιμενικές Αρχές, εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, η μαρίνα καλύπτει τα έξοδα για τα καύσιμα, τον ηλεκτρισμό και τη σίτιση του 5μελούς πληρώματος. Μάλιστα, ο συνολικός λογαριασμός από τη συντήρηση του εγκατελελειμμένου γιοτ ξεπερνά τα 500.000 δολάρια.

Παράλληλα, εκφράζεται η ανησυχία ότι το γιοτ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία του πιο πολυσύχναστου λιμένος της Αντίγκουα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Η Credit Suisse βοηθούσε πλούσιους Αμερικανούς σε φοροδιαφυγή - Πάνω από 700 εκατ. δολάρια τα διαφυγόντα κεφάλαια

Η αγωγή κατά της Binance «απειλεί» αμερικανικές εταιρείες και «τρομάζει» τις αγορές

Νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή κρίση της Ευρώπης: Οι κίνδυνοι για το φυσικό αέριο εν όψει καλοκαιριού

gazzetta
gazzetta reader insider insider