Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο - Σε χαμηλά 20 μηνών το φυσικό αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο - Σε χαμηλά 20 μηνών το φυσικό αέριο
Ανοδικά κινήθηκαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, παραμένοντας πάνω από τα επίπεδα των 80 δολαρίων/βαρέλι, καθώς η αγορά παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τη ζήτηση στην Κίνα.

Ανοδικά κινήθηκαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, παραμένοντας πάνω από τα επίπεδα των 80 δολαρίων/βαρέλι, καθώς η αγορά παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τη ζήτηση στην Κίνα, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν τεθεί σε εφαρμογή για την πανδημία του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου για το αμερικανικό αργό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν με άνοδο 0,86 δολαρίων/βαρέλι ή 1,1% και διαμορφώθηκαν στα 81,01 δολάρια/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό τύπου Brent, με τα συμβόλαια Μαρτίου να ενισχύονται κατά 1,6% στα στα 87,47 δολάρια/βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια Απριλίου κέρδισαν 1,3% στα 87,28 δολάρια/βαρέλι.

Σε χαμηλά 20 μηνών το φυσικό αέριο

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2021 έκλεισαν οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, καθώς τα συμβόλαια παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησαν κατά 4% στα 2,944 δολάρια/εκατομμύρια βρετανικές θερμικές μονάδες, ενώ τα συμβόλαια Μαρτίου έχασαν 2,3% στα 2,848 δολάρια

Η βενζίνη ενισχύθηκε κατά 0,7% στα 2,612 δολάρια/γαλόνι, όπως και το πετρέλαιο θέρμανσης που κέρδισε 1,33%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τέλος στην ανοδική πορεία του χρυσού μετά το αμερικανικό ΑΕΠ

Κίνα: Ετήσια αύξηση 2,5% στην παραγωγή αργού πετρελαίου τον Δεκέμβριο του 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider