Παρανάλωμα 1.100 Porsche μετά από φωτιά σε φορτηγό πλοίο στον Ατλαντικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρανάλωμα 1.100 Porsche μετά από φωτιά σε φορτηγό πλοίο στον Ατλαντικό
Παρανάλωμα του πυρός εκτιμάται πως έχουν γίνει τα περίπου 4.000 οχήματα που βρίσκονταν στο φορτηγό σκάφος Felicity Ace, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά το βράδυ της Τετάρτης ενώ έπλεε ανοιχτά των Αζόρων της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό ωκεανό.

Παρανάλωμα του πυρός εκτιμάται πως έχουν γίνει τα περίπου 4.000 οχήματα που βρίσκονταν στο φορτηγό σκάφος Felicity Ace, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά το βράδυ της Τετάρτης ενώ έπλεε ανοιχτά των Αζόρων της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό ωκεανό.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, το φορτηγό πλοίο είχε αποπλεύσει την Τρίτη στις 10 Φεβρουαρίου από το γερμανικό λιμάνι Έμντεν και κατευθυνόταν προς τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, έμφορτο με χιλιάδες ετοιμοπαράδοτα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 1.100 Porsche και περίπου 200 Bentley.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει σαφή τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, ενώ τα 22 μέλη του πληρώματος εκκένωσαν το σκάφος, με την βοήθεια μελών της πορτογαλικής ακτοφυλακής, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ή απώλειες.

Όπως ανέφερε στο Reuters, εκπρόσωπος της Porsche, στο σκάφος βρίσκονταν περίπου 1.100 οχήματα της εταιρείας που θα εκφορτώνονταν σε λιμάνι του Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί εφικτή η προσέγγιση εμπειρογνωμόνων στο φορτηγό πλοίο ώστε να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Ωστόσο, μέλη του πληρώματος ανέφεραν στις αρχές πως η πυρκαγιά ξέσπασε στον χώρο που βρίσκονταν τα οχήματα, με αποτέλεσμα να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι τα περίπου 4.000 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider