Διεθνή
20-09-2021 | 16:58

Η Νορβηγία αυξάνει τις εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Newsroom
Μοιράσου το
Η Νορβηγία αυξάνει τις εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Νορβηγία θα επιτρέψει στην κρατική Equinor και στους εταίρους της να αυξήσουν τις εξαγωγές φυσικού αερίου από δύο υπεράκτια κοιτάσματα για τους επόμενους 12 μήνες εν μέσω ανησυχιών για μειωμένη τροφοδοσία της Ευρώπης και της αύξησης των τιμών.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία Equinor, η δεύτερη στην τροφοδοσία της Ευρώπης μετά την ρωσική Gazprom, ανακοίνωσε σήμερα ότι η νορβηγική κυβέρνηση επιτρέπει την αύξηση κατά 2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (δκμ) τις εξαγωγές φυσικού αερίου από την 1η Οκτωβρίου από τα κοιτάσματα Troll και Oseberg.Η αύξηση αντιστοιχεί σχεδόν στο 2% των ετήσιων εξαγωγών φυσικού αερίου της Νορβηγίας, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.

Παράλληλα, η τιμή του φυσικού αερίου TTF στο ολλανδικό hub έχει υπερτριπλασιασθεί φέτος και βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ καθώς πλησιάζει η χειμερινή περίοδος, με τα επίπεδα των αποθεμάτων να είναι σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Η Νορβηγία εξήγαγε περί τα 106 δκμ φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω αγωγών από την 1η Οκτωβρίου του περασμένου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.