Τουρκία: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης αλλά μια "μικρή τεχνική ομάδα" θα παραμείνει στο Αφγανιστάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης αλλά μια "μικρή τεχνική ομάδα" θα παραμείνει στο Αφγανιστάν
Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο «τι είδους σύγκρουση» θα έχουν οι Ταλιμπάν με το Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν.

Η Τουρκία ολοκλήρωσε την επιχείρηση αποχώρησης όλων των στρατιωτών και των πολιτών της από το Αφγανιστάν, εκτός από μια μικρή «τεχνική ομάδα» που έμεινε πίσω, ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι μια μάχη «τρομοκρατικών οργανώσεων» διεξάγεται στη χώρα αυτήν.

«Κάναμε αυτό για το οποίο ήμασταν υπεύθυνοι και από απόψε, όλο το προσωπικό μας έχει αποσυρθεί», είπε ο Ερντογάν, από το Σαράγεβο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. «Θα παραμείνει μόνο μία μικρή τεχνική ομάδα», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο «τι είδους σύγκρουση» θα έχουν οι Ταλιμπάν με το Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν. «Αυτό που είναι σαφές είναι ότι πρόκειται για μια μάχη μεταξύ τρομοκρατικών οργανώσεων», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera που εδρεύει στο Κατάρ, επικαλούμενο μια πηγή των Ταλιμπάν, είπε ότι η Τουρκία ενέκρινε το αίτημά τους να αναλάβουν τη διαχείριση του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ. Οι Ταλιμπάν ζήτησαν επίσης τεχνική βοήθεια και από το Κατάρ για τον ίδιο λόγο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: Διαπραγματεύσεις Τουρκίας - Ταλιμπάν - Συζητούσαμε επί 3,5 ώρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider