Binance: Το μεγαλύτερο crypto-ανταλλακτήριο δεν θα μπλοκάρει τους λογαριασμούς όλων των Ρώσων χρηστών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Binance: Το μεγαλύτερο crypto-ανταλλακτήριο δεν θα μπλοκάρει τους λογαριασμούς όλων των Ρώσων χρηστών
Η ανακοίνωση ήρθε ως απάντηση στην απαίτηση του Ουκρανού αντιπροέδρου προς όλα τα μεγάλα ανταλλακτήρια νομισμάτων να αποκλείσουν όλους τους Ρώσους χρήστες. 

Η Binance ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι θα μπλοκάρει τους λογαριασμούς Ρώσων ιδιωτών στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις, αλλά δεν θα «παγώσει» μονομερώς τους λογαριασμούς όλων των Ρώσων χρηστών.

Η ανακοίνωση ήρθε ως απάντηση στην απαίτηση του Ουκρανού αντιπροέδρου προς όλα τα μεγάλα ανταλλακτήρια νομισμάτων να αποκλείσουν όλους τους Ρώσους χρήστες.

«Δεν πρόκειται να παγώσουμε μονομερώς τους λογαριασμούς εκατομμυρίων αθώων χρηστών», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Binance στο CNBC.

«Τα crypto έχουν ως στόχο να προσφέρουν μεγαλύτερη οικονομική ελευθερία στους ανθρώπους ανά τον κόσμο. Το να αποφασίσουμε μονομερώς να αποκλείσουμε την πρόσβαση των ανθρώπων στα κρυπτονομίσματα τους θα ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τον λόγο που υπάρχουν τα crypto».

Την Κυριακή, ο Μιχαΐλο Φεντόροφ, αντιπρόεδρος της Ουκρανίας, απαίτησε από κορυφαία ανταλλακτήρια να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς Ρώσων χρηστών.

«Είναι σημαντικό όχι μόνο να μπλοκάρουμε τους λογαριασμούς Ρώσων και Λευκορώσων πολιτικών, αλλά επίσης και να σαμποτάρουμε τους συνηθισμένους χρήστες», ανέφερε σε ένα τουίτ ο Φεντόροφ.

Η Λευκορωσία είναι σύμμαχος της Ρωσίας.

Η Ρωσία συνεχίζει να επιτίθεται σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Ουκρανία, αλλά οι δυνάμεις της χώρας πιστεύεται ότι έχουν συγκρατήσει σε μεγάλο βαθμό την ρωσική προέλαση.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ απάντησαν με κυρώσεις που στοχεύουν τις ρωσικές τράπεζες, το δημόσιο χρέος, τον στενό κύκλο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και τον ίδιο. Ως αποτέλεσμα, το ρωσικό ρούβλι έχει υποχωρήσει ραγδαία.

Η Binance είπε ότι «λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει ότι λαμβάνουμε μέτρα εναντίον εκείνων που έχουν επιβληθεί κυρώσεις εναντίον τους, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον αντίκτυπο σε αθώους χρήστες».

«Εάν η διεθνής κοινότητα διευρύνει περαιτέρω αυτές τις κυρώσεις, θα τις εφαρμόσουμε επίσης επιθετικά», πρόσθεσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Binance είπε ότι θα μπλοκάρει τους λογαριασμούς οποιουδήποτε ατόμου στις λίστες κυρώσεων και «εξασφαλίζει ότι όλες οι κυρώσεις εφαρμόζονται πλήρως».

Ο Τζέσε Πάουελ, CEO του Kraken, ενός άλλου σημαντικού ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, δήλωσε τη Δευτέρα στο Twitter ότι η εταιρεία «δεν μπορεί να παγώσει τους λογαριασμούς των Ρώσων πελατών μας χωρίς κάποια νομική απαίτηση να το κάνει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider