Οι διεθνείς πιέσεις στέρησαν τις 970 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι διεθνείς πιέσεις στέρησαν τις 970 μονάδες στο Χρηματιστήριο
Οι διεθνείς πιέσεις έκοψαν τη φόρα στο Χρηματιστήριο. Αδυναμία διάσπασης και διατήρησης των 970 μονάδων.

Από ένα ημίχρονο μοιράστηκαν αγοραστές και πωλητές στο Χρηματιστήριο στη σημερινή συνεδρίαση, με το πρώτο να περνάει στους αγοραστές που έστειλαν την αγορά πάνω από τις 970 μονάδες και το δεύτερο στους πωλητές που μέσω της διεθνούς τάσης έφεραν άμεση προσγείωση χαμηλότερα από τις 965 μονάδες.

Η αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία έφερε ένα πρώτο καθησυχασμό χωρίς ωστόσο να απομακρύνεται το ενδεχόμενο νέα ανάφλεξης σε μια κρίσιμη περιοχή για τη Γηραιά Ήπειρο. Ήδη διεθνείς οίκοι όπως η Moody's και η Barclays έστειλαν σήμα για το τι θα μπορούσε να προκαλέσει στην Ευρωζώνη μια κλιμάκωση της έντασης στα ουκρανικά εδάφη.

Τεχνικά για τον Γενικό Δείκτη ζητούμενο αποτελεί η άμεση επιστροφή στην περιοχή των 956 - 961 μονάδων ώστε να μην απομακρυνθεί ο στόχος των 1.060 μονάδων, με βελτίωση και της εξωτερικής τάσης. Από την άλλη η μεταβλητότητα και οι συνεχείς κίνδυνοι που ξεπροβάλλουν δεν βοηθούν στη συνέχιση μιας ανοδικής κίνησης. Ιδιαίτερης προσοχής χρήζουν οι κινήσεις που θα υπάρξουν από βραχυπρόθεσμους παίκτες που θα θελήσουν να αποκομίσουν γρήγορα κέρδη έχοντας τοποθετηθεί στη διόρθωση της Δευτέρας.

Στα ενδότερα έναν «γόρδιο δεσμό» μεταξύ της ανάγκης για την παροχή μίας έκτακτης ενίσχυσης στους πλέον ευάλωτους από την ενεργειακή κρίση και της ανάγκης για τη δημιουργία ενός δημοσιονομικού «κουμπαρά» ο οποίος - σε ένα κακό σενάριο για τις τιμές φυσικού αερίου - θα πρέπει να τροφοδοτήσει το κόστος επιδότησης σε ρεύμα και αέριο αν «τελειώσουν» τα λεφτά από τις δημοπρασίες ρύπων, καλείται να επιλύσει η κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες. Βασική προϋπόθεση για όλα αυτά, όπως ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός είναι να υπάρχει το αναγκαίο δημοσιονομικό περιθώριο.

Χρηματιστήριο

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,18% στις 963,60 μονάδες βλέποντας και πάνω από τις 970 μονάδες ενδοσυνεδριακά. Ο τζίρος στα 94,42 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημείωσε άνοδο 0,23% στις 2.359,84 μονάδες ενώ ο τραπεζικός έκλεισε στο 0,59% και τις 741,28 μονάδες.

Στις τράπεζες καταγράφηκαν οι πρώτες ισχυρές εντολές των αγοραστών με την ΕΤΕ να φτάνει σε νέα ιστορικά υψηλά αλλά χαμηλότερα από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά στα 3,776 ευρώ, η Eurobank στο 1,33% και τα 1,14 ευρώ και η Alpha Bank στο 0,35% και τα 1,425 ευρώ. Αρνητικά έκλεισε η Πειραιώς στο -0,87% και τα 1,59 ευρώ, αλλάζοντας και τα δύο πρόσημα.

Στα βαριά χαρτιά της αγοράς, ο ΟΤΕ ετοιμάζεται να πατήσει τα 18 ευρώ στις επόμενες συνεδριάσεις φτάνοντας σήμερα στα 17,84 ευρώ. Θετικές κινήσεις και αντοχές από τους αγοραστές σε ΔΕΗ, Jumbo και Mytilineos (1,62%).

Από την άλλη αρνητικά γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Viohalco, ElvalHalcor, ΕΥΔΑΠ, ΜΟΗ και Coca Cola.

Συνέχισε ακάθεκτη η Aegean σε ένα ράλι από τις αρχές του έτους φτάνοντας στα 6,27 ευρώ με άνοδο 0,64% σήμερα.

Το ράλι 8,10% για τη Reds έσβησε άμεσα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση κλείνοντας τελικά με κέρδη 1,9% στα 2,14 ευρώ, με την Epsilon Net το 4,83%, τη Cenergy στα 3,64%, και τα Πλαστικά Θράκης στο 3,13% με ισχυρό εβδομαδιαίο ράλι.

Η πλειονότητα των τίτλων με κέρδη, ενώ διόρθωσαν ελαφρώς ΕΧΑΕ Profile, Κρι Κρι, BriQ και Fourlis.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider