Wall Street: Ανέκαμψε από την αρχική αδυναμία -Ρεκόρ συνέχεια για Dow Jones και S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ανέκαμψε από την αρχική αδυναμία -Ρεκόρ συνέχεια για Dow Jones και S&P 500
wall street
Ανέκαμψαν από τις αρχικές απώλειες οι περισσότερες μετοχές της Wall Street, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones και τον ευρύτερο S&P 500 να κατοχυρώνουν το πέμπτο διαδοχικό ρεκόρ κλεισίματος.

Ανέκαμψαν από τις αρχικές απώλειες οι περισσότερες μετοχές της Wall Street, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones και τον ευρύτερο S&P 500 να κατοχυρώνουν το πέμπτο διαδοχικό ρεκόρ κλεισίματος.

Η αρχική αδυναμία συνδέθηκε με τα στοιχεία από το μέτωπο της κινεζικής οικονομίας αλλά και τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ωστόσο οι μετοχές ανέκαμψαν πριν τη λήξη των συναλλαγών.

Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 110 μονάδων ή 0,31% στις 35.625 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,26% ή 11,71 μονάδων στις 4.479 μονάδες και πλέον έχει διπλάσια τιμή από το χαμηλό της πανδημίας στις 23 Μαρτίου. Είναι το ταχύτερο ράλι κατά 100% που έχει σημειωθεί στην Wall από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,2% ή 29,14 μονάδων, κλείνοντας στις 14.793 μονάδες.

Την ανιούσα πήραν οι μετοχές λιανικής, καθώς αναμένεται η ανακοίνωση σημαντικών ονομάτων του κλάδου αυτή την εβδομάδα. Οι μετοχές των Home Depot και Walmart ενισχύθηκαν 1,1% και 0,8% αντίστοιχα εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Τρίτης. Μικρή άνοδο για τις Target και Lowe's που ανακοινώνουν την Τετάρτη τα οικονομικά τους μεγέθη.

Οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου κινούνταν πτωτικά στη διάρκεια των συναλλαγών εν μέσω φόβων για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση μετά και τη ραγδαία συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας της Κίνας και την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Στο επίκεντρο της προσοχής στην κρίσιμα ενεργειακά περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι το τι θα φέρει η επόμενη μέρα στο Αφγανιστάν μετά από την κατάληψη της εξουσίας της χώρας από τους Ταλιμπάν και με τις χώρες της Δύσης να τηρούν ακόμα στάση αναμονής.

Στα του αμερικανικού ενδιαφέροντος, οι επενδυτές αναμένουν την Τετάρτη τη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και στο εάν αυτά θα δώσουν πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις της Fed, ειδικότερα σχετικά με τα υποστηρικτικά μέτρα της τράπεζας. Σημειώνεται πως το CNBC ανέφερε ότι αλλάζει το «κλίμα» για το tapering , καθώς όλο και περισσότεροι εντός της Fed βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο μιας ανακοίνωσης το Σεπτέμβριο. Η WSJ μετέδωσε ότι οι Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve πλησιάζουν σε συμφωνία για να ξεκινήσουν να αποσύρουν σταδιακά τη χαλαρή νομισματική πολιτική εάν η οικονομική ανάκαμψη συνεχιστεί, με ορισμένους να πιέζουν για τη λήξη του προγράμματος αγοράς assets έως τα μέσα του επόμενου έτους.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Επίσημη έρευνα κατά της Tesla, για τις βλάβες στο αυτόματο σύστημα παρκαρίσματος που έχουν παρουσιάσει ορισμένα από τα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας, εκκίνησαν οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ. Η μετοχή σημείωσε πτώση 4,3%.

Η Paysafe ανακοίνωσε τη συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας online πληρωμών SafetyPay έναντι 441 εκατ. δολαρίων.

Η SafetyPay έχει παρουσία σε 11 χώρες της Λατινικής Αμερικής και σε ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη, με την Paysafe να θέλει να ενισχύσει τη συμμετοχή της στις εν λόγω αγορές.

Μάκρο

Κατακόρυφη πτώση κατέγραψε ο δείκτης Empire που μετρά την πορεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας για την κρίσιμη -οικονομικά- πολιτεία της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, ο δείκτης έπεσε στις 18,3 μονάδες από τις 43 μονάδες τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 28,5 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider